Serija "Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" uskoro u drugačijem ruhu: Svježa lica i mitologija u starom svemiru

Agencije
Serija "Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" uskoro u drugačijem ruhu: Svježa lica i mitologija u starom svemiru

Serija "Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" u svom novom i obnovljenom ruhu dolazi na En-Bi-Sijevu platformu "Pikok", a radnja će, prema novim informacijama, biti smještena u isti svemir kao i ranije.

 

 

 

Izvorna serija emitovana je od 17. septembra 1978. do 29. aprila 1979. godine te je otkazana, nakon čega je kanal SyFy ponovo pokrenuo priču i seriju koja je trajala četiri sezone i emitovana je od 18. oktobra 2004. do 20. marta 2009. godine.

U verziji kanala SyFy ljudi žive na dvanaest kolonizovanih planeta, gdje je napravljena linija robota za robovski rad nazvana Cylons.

Oni ubrzo ustaju i izbija rat, nakon čega se oni povlače i ostaju podalje narednih pedeset godina. Nakon toga se vraćaju prerušeni u ljude. Radnja prati Adama, kapetana svemirskog broda "Galaktika" te pokušaje njega i njegove posade da se oporave od iznenađujućeg napada i infiltracije.

Magazin "Varajeti" izvještava da je serija koju producira i režira tvorac serije "Mr Robot" Sam Esmail, postavljena u taj isti svemir. To je objavio pisac Ronald D. Mur, tvorac novog pokretanja serije 2004. godine, koji je naglasio da su se njih dvojica usaglasili da treba da naprave priču smještenu u taj svemir. Serija na taj način neće biti rimejk, nego novo ostvarenje, sa svježim licima i sopstvenom mitologijom.

 - Sam me nazvao. Nije me dovodio u vezu sa pričom o kojoj ništa ne znam. Ali rekao je da ne planira da nastavi seriju, nego da počne ponovo, sa novim glumcima i novom pričom u istom svemiru - naveo je Mur.

Nova serija trebalo bi premijerno da bude predstavljena ove godine, a na "Pikoku" će biti prikazana zajedno s mnoštvom drugih novih serija, koje će biti emitovane u narednih nekoliko godina.

"Bat­tles­tar Ga­lac­ti­ca" ima posvećenu bazu obožavalaca, a njena serija koja je ponovo pokrenuta 2004. godine dobila je puno pohvala, s dobrim razlogom. Glumci su bili snažni i pojedinačno i kao ansambl, a radnja je imala zanimljive, iako ponekad i nepopularne zaokrete.

Verzija iz 2004. godine imala je ukupno 76 epizoda, dok je prva verzija bila sačinjena iz 24 epizode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana