Саундтрек свих сезона “Peaky Blinders” стиже у новембру

Agencije
Саундтрек свих сезона “Peaky Blinders” стиже у новембру

У новембру ће први пут бити објављен саундтрек са 49 пјесама из свих пет сезона популарне Би-Би-Сијеве серије “Peaky Blinders”.

Саундтрек “Peaky Blinders Soundtrack” излази 15. новембра као двоструки CD, троструки винил, те у дигиталној верзији.

На саундтреку ће се наћи пјесме извођача: “Radiohead”, “Arctic Monkeys”, “The White Stripes”, “Royal Blood”, “The Last Shadow Puppets”, “Queens of the stone age”, “Black Sabbath”, Дејвид Боуви, Лаура Марлинг и “Foals”, као и Џени Бет са пјесмом “I'm the man”, Ана Калви са пјесмом “You're not God” те Ричард Хоули с обрадом пјесме Боба Дилана “Ballad of a thin man”, пише NME.

Пјесма Ника Кејва “Red mright hand” главна је уводна тема серије, а на овом саундтреку наћи ће се и до сада никада објављена верзија те пјесме у изведби његове бивше дјевојке ПЈ Харви.

Аутор серије Стевен Нигхт изјавио је поводом изласка саундтрека да су прича и њена музика “близанци, рођени истовремено”.

- Тешко би било замислити неке од кључних сцена у серији без ове музике. Драго ми је да смо напокон успјели да ставимо неке од тих пјесама на албум како би гледаоци још више осјетили атмосферу серије кроз слушалице или звучнике - рекао је редитељ.

Главни глумац у серији Килијан Марфи, који тумачи улогу Томија Шелбија, каже да су умјетници чије су пјесме коришћене као саундтрек у серији о немилосрдној гангстерској породици из Бирмингема у периоду између свјетских ратова “аутсајдери који су се одупрли тиранији мејнстрима”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана