Saundtrek svih sezona “Peaky Blinders” stiže u novembru

Agencije
Saundtrek svih sezona “Peaky Blinders” stiže u novembru

U novembru će prvi put biti objavljen saundtrek sa 49 pjesama iz svih pet sezona popularne Bi-Bi-Sijeve serije “Peaky Blinders”.

Saundtrek “Peaky Blinders Soundtrack” izlazi 15. novembra kao dvostruki CD, trostruki vinil, te u digitalnoj verziji.

Na saundtreku će se naći pjesme izvođača: “Radiohead”, “Arctic Monkeys”, “The White Stripes”, “Royal Blood”, “The Last Shadow Puppets”, “Queens of the stone age”, “Black Sabbath”, Dejvid Bouvi, Laura Marling i “Foals”, kao i Dženi Bet sa pjesmom “I'm the man”, Ana Kalvi sa pjesmom “You're not God” te Ričard Houli s obradom pjesme Boba Dilana “Ballad of a thin man”, piše NME.

Pjesma Nika Kejva “Red mright hand” glavna je uvodna tema serije, a na ovom saundtreku naći će se i do sada nikada objavljena verzija te pjesme u izvedbi njegove bivše djevojke PJ Harvi.

Autor serije Steven Night izjavio je povodom izlaska saundtreka da su priča i njena muzika “blizanci, rođeni istovremeno”.

- Teško bi bilo zamisliti neke od ključnih scena u seriji bez ove muzike. Drago mi je da smo napokon uspjeli da stavimo neke od tih pjesama na album kako bi gledaoci još više osjetili atmosferu serije kroz slušalice ili zvučnike - rekao je reditelj.

Glavni glumac u seriji Kilijan Marfi, koji tumači ulogu Tomija Šelbija, kaže da su umjetnici čije su pjesme korišćene kao saundtrek u seriji o nemilosrdnoj gangsterskoj porodici iz Birmingema u periodu između svjetskih ratova “autsajderi koji su se oduprli tiraniji mejnstrima”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana