Састав “Metallica” издаје специјалну фотомонографију: Књига у част “Црном албуму”

Б. П.
Састав “Metallica” издаје специјалну фотомонографију: Књига у част “Црном албуму”

САН ФРАНЦИСКО - Славни састав “Metallica” најавио је издавање специјалне фотомонографије “Тхе Блацк Албум Ин Блацк & Њхите”, посвећене периоду у раду групе почетком деведесетих година прошлог вијека.

Књига, поред већ познатих, садржи и досад необјављене црно-бијеле фотографије бенда из периода објаве легендарног “Црног албума”. Група  је ову збирку припремила у сарадњи са фотографом Росом Халфлином, а повод је излазак раскошног реиздања албума којим славе 30 година откако је њихов најпродаванији албум угледао свјетло дана. Књига садржи бројне класичне и претходно необјављене фотографије групе, укључујући снимке у студију и слике с турнеје која је садржала 300 концертних датума између 1991. и 1993. године и која је услиједила након објављивања плоче. Бубњар групе Ларс Улрих каже да је ова збирка фотографија запис једног од врхунаца групе, како у креативном, тако и комерцијалном смислу.

- У вријеме када су се пјесме и фотографије спојиле, ниво самопоуздања био нам је на врхунцу и осјећали смо се боље него икад у вези с тим ко смо и како гледамо на себе с обзиром на то да нас фотографишу и то се јасно види на фоткама из тог периода - рекао је Улрих.

Књига је у тврдом повезу са металиксребрним насловном и описана је као епска прослава једног од најлегендарнијих рок албума у историји.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана