Sastav “Metallica” izdaje specijalnu fotomonografiju: Knjiga u čast “Crnom albumu”

B. P.
Sastav “Metallica” izdaje specijalnu fotomonografiju: Knjiga u čast “Crnom albumu”

SAN FRANCISKO - Slavni sastav “Metallica” najavio je izdavanje specijalne fotomonografije “The Black Album In Black & Njhite”, posvećene periodu u radu grupe početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Knjiga, pored već poznatih, sadrži i dosad neobjavljene crno-bijele fotografije benda iz perioda objave legendarnog “Crnog albuma”. Grupa  je ovu zbirku pripremila u saradnji sa fotografom Rosom Halflinom, a povod je izlazak raskošnog reizdanja albuma kojim slave 30 godina otkako je njihov najprodavaniji album ugledao svjetlo dana. Knjiga sadrži brojne klasične i prethodno neobjavljene fotografije grupe, uključujući snimke u studiju i slike s turneje koja je sadržala 300 koncertnih datuma između 1991. i 1993. godine i koja je uslijedila nakon objavljivanja ploče. Bubnjar grupe Lars Ulrih kaže da je ova zbirka fotografija zapis jednog od vrhunaca grupe, kako u kreativnom, tako i komercijalnom smislu.

- U vrijeme kada su se pjesme i fotografije spojile, nivo samopouzdanja bio nam je na vrhuncu i osjećali smo se bolje nego ikad u vezi s tim ko smo i kako gledamo na sebe s obzirom na to da nas fotografišu i to se jasno vidi na fotkama iz tog perioda - rekao je Ulrih.

Knjiga je u tvrdom povezu sa metaliksrebrnim naslovnom i opisana je kao epska proslava jednog od najlegendarnijih rok albuma u istoriji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana