Састав “Џудас прист” за 50. рођендан објављује прво ауторизовано дјело о свом раду: Метал заробљен на страницама књиге

Г.С.
Састав “Џудас прист” за 50. рођендан објављује прво ауторизовано дјело о свом раду: Метал заробљен на страницама књиге

Легенде тешког рока “Џудас прист” (Judas Priest) обиљежавају свој 50. рођендан специјалном књигом на 648 страница под називом “Џудас прист - 50 година хеви метала”.

Ова књига биће објављена до краја године и прва је ауторизована књига о бенду, са доприносима свих тренутних чланова групе Роба Халфорда, Глена Типтона, Јана Хила, Ричија Фокнера и Скота Тревиса, као и новинара Марка Блејка.

- Фотографисао сам “Џудас прист” од 1978. до данас, а од свих бендова с ​​којима сам радио налазе ми се међу најпријатнијим искуствима. Једноставно, ако волите хеви звук, морате вољети овог моћног рокенрол свештеника - каже фотограф Рос Халфин, који је један од фотографа чији радови ће бити заступљени у књизи.

Издања ће садржавати и стотине фотографија Нила Злозовера, Марка Вајса , Фајна Костела и других.

Графички умјетник Марк Вилкинсон, који је радио дизајн за шест албума “Џудас приста”, дизајнирао је насловницу.

- Предводили смо визуелну слику метала - удишући му нови живот и он је заувијек заробљен на страницама ове књиге - рекао је гитариста Глен Типтон.

Укупно ће бити објављене четири верзије ове публикације. Прво, стандардно издање биће објављено у платненој навлаци с црвеном фолијом, док ће делукс издање бити ограничено на 500 нумерисаних примјерака. Биће приређено у црној кожи са златном фолијом и сликом на предњој страни, а такође садржи и склопиви поклопац постер.

Само 100 примјерака биће направљено са плавим омотом, а биће смјештене у платнену навлаку са плавом фолијом, а сав приход од ове верзије иде задужбини Глена Типтона за лијечење Паркинсонове болести, основаној 2018. године, након што је гитариста открио да болује од ове опаке болести.

Четврто издање ће бити објављено у изрезаној металној навлаци. Књига ће бити ограничена на 100 примјерака, увезана у подстављену црну кожу са златном фолијом и сликом, уз плакат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана