Sastav “Džudas prist” za 50. rođendan objavljuje prvo autorizovano djelo o svom radu: Metal zarobljen na stranicama knjige

G.S.
Sastav “Džudas prist” za 50. rođendan objavljuje prvo autorizovano djelo o svom radu: Metal zarobljen na stranicama knjige

Legende teškog roka “Džudas prist” (Judas Priest) obilježavaju svoj 50. rođendan specijalnom knjigom na 648 stranica pod nazivom “Džudas prist - 50 godina hevi metala”.

Ova knjiga biće objavljena do kraja godine i prva je autorizovana knjiga o bendu, sa doprinosima svih trenutnih članova grupe Roba Halforda, Glena Tiptona, Jana Hila, Ričija Foknera i Skota Trevisa, kao i novinara Marka Blejka.

- Fotografisao sam “Džudas prist” od 1978. do danas, a od svih bendova s ​​kojima sam radio nalaze mi se među najprijatnijim iskustvima. Jednostavno, ako volite hevi zvuk, morate voljeti ovog moćnog rokenrol sveštenika - kaže fotograf Ros Halfin, koji je jedan od fotografa čiji radovi će biti zastupljeni u knjizi.

Izdanja će sadržavati i stotine fotografija Nila Zlozovera, Marka Vajsa , Fajna Kostela i drugih.

Grafički umjetnik Mark Vilkinson, koji je radio dizajn za šest albuma “Džudas prista”, dizajnirao je naslovnicu.

- Predvodili smo vizuelnu sliku metala - udišući mu novi život i on je zauvijek zarobljen na stranicama ove knjige - rekao je gitarista Glen Tipton.

Ukupno će biti objavljene četiri verzije ove publikacije. Prvo, standardno izdanje biće objavljeno u platnenoj navlaci s crvenom folijom, dok će deluks izdanje biti ograničeno na 500 numerisanih primjeraka. Biće priređeno u crnoj koži sa zlatnom folijom i slikom na prednjoj strani, a takođe sadrži i sklopivi poklopac poster.

Samo 100 primjeraka biće napravljeno sa plavim omotom, a biće smještene u platnenu navlaku sa plavom folijom, a sav prihod od ove verzije ide zadužbini Glena Tiptona za liječenje Parkinsonove bolesti, osnovanoj 2018. godine, nakon što je gitarista otkrio da boluje od ove opake bolesti.

Četvrto izdanje će biti objavljeno u izrezanoj metalnoj navlaci. Knjiga će biti ograničena na 100 primjeraka, uvezana u podstavljenu crnu kožu sa zlatnom folijom i slikom, uz plakat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana