Сара Јо, Констракта, Јелена Розга, Петар Грашо прошетали црвеним тепихом MAC-а

Танјуг
Сара Јо, Констракта, Јелена Розга, Петар Грашо прошетали црвеним тепихом MAC-а

БЕОГРАД - Првој од двије вечери “Music Awards Ceremony” (MAC) у београдској Штарк арени вечерас је претходио “црвени тепих” којим су прошла бројна имена поп и фолк музике региона.

Пред изузетно бројним новинарским екипама уз краткотрајно позирање пред камерама и изјаве прошли су Констракта, Марко Луис, Емина Јаховић, Ацо Пејовић, Марко Булат, Јелена Розга, Каролина Гочева, Сара Јо, Петар Грашо, двојац Буч Кесиди и други.

Поп пјевачица Сара Јо је рекла новинарима да једва чека овакве прилике као што је MAC јер воли и истински ужива у појављивању на сцени.

“Једва сам чекала да се нешто овако деси. Свиђа ми се да је година кренула са овим. Направили смо сјајан костим, замисли све као треба да изгледа, кренули са кореографским пробама и костимским и мислим да ће бити један леп наступ и забаван за публику”, рекла је Сара Јо.

Говорећи о очекивању MAC награда, Сара Јо је истакла да “значе номинације, јер у овом послу не може да се мери објективно успех неког извођача”. “Све се на крају своди да ли ти уживаш у томе или не, да ли радиш добру ствар иили не. И да покушаш да нађеш своју циљну групу. Али прија, сама номинација је нека врста признања”, нагласила је пјевачица.

Представница Србије на прошлој Евровизији Констракта је рекла новинарима да не зна тачно у којим категоријама је номинована на MAC-у, осим за алтернативну поп нумеру, да је дошла да се забави али да јој неће сметати “ако падне која наградица”.

Пјевачица је недавно са својом Земљом грува наступила на Еуросоник фестивалу у Гронингену, а вечерас се појавила одјевена у широку црну хаљину до пода, са великим бијелим оковратником. “Није ово свештенички. Била сам у Холандији па сам инспирисана Холандијом. Дошла са овом крагном - поломила врат нисам”, била је духовита Констракта.

Поп пјевачица Јелена Розга је дијелу присутних новинара на “црвеном тепиху” чак отпјевала неколико стихова великог регионалних хита “Гинем” њене некадашње групе Магазин из Сплита.

“Ја само ту од првог MAC-а, ја сам ту домаћа. Очекујем добру забаву. Највећа награда је то што публика пјева моје пјесме на концертима. Супер, генијално је да смо сви ту на једном мјесту, дружимо се, лијепо нам је”, рекла је Розга.

Поп пјевачица Каролина Гочева је рекла да догађај као MAC значи и извођачима и публици “зато што нема пуно оваквих манифестација и лепо је бити део једне овакве манифестације”.

“Сваком наступу приступам једнако озбиљном. Мени је исто Евровизија, наступ на MAC-у или концет. Увек се потрудим да будем у стилу”, рекла је Гочева.

Поп певачица Емина Јаховић је рекла да њен недавни сингл “Слагаћу вас све” “има лијепу социјалну поруку”, и да ће са слиједећим дуетом са фолкером Ацом Пејовићем планираним за Дан заљубљених означити почетак њене нове фазе са 15, 20 пјесама у припреми, а у плану је и концерт у Штарк арени.

Поп соул пјевач Марко Луис је новинарима признао да је весео јер слави рођендан, као и да догађаја као што је MAC у техничком и продукцијском смислу нема у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана