“Ша фест” и “Ша улица” одгођени за идуће љето

Срна
“Ша фест” и “Ша улица” одгођени за идуће љето

ПРИЈЕДОР - “ША фест” тим саопштио је данас да је због ограничавања јавних скупова на отвореном простору на присуство до 50 лица уз обавезно ношење маски приморан да и “ША улицу” одгоди за 2021.

годину, као што је раније одгодио “ША фест” који је требало да буде одржан у Приједору 31. јула и 1. августа ове године.

“Након помјерања ША феста, надали смо се да ћемо публику почастити сјајним програмом у главној приједорској улици. Договорили смо најбоље извођаче и планирали одличне, несвакидашње садржаје. Нажалост, цијели програм ША улице, као што је случај и са ША фестом, због најновијих мјера, мораћемо помјерити за 2021. годину”, наводи се у саопштењу.

Из “ША фест” тима додају да настављају да раде и планирају нова дружења са својом вјерном публиком, вјерујући да ће епидемиолошка ситуација дозволити дружења и добру забаву и прије планираног “ША феста” који је заказан за 30. и 31. јул 2021. године.

“Знамо да смо сви скупа жељни доброг провода и квалитетних културних садржаја, али тренутно морамо да будемо одговорни и свјесни ситуације у којој се налазимо и поштујемо мјере које су донијеле надлежне институције”, поручују организатори “ША феста”.

На овогодишњем “ША фесту” и у “ША улици” са новим фестивалским зонама и позорницама требало је да наступе, поред Горан Баре и “Мајке”, “Хладно пиво”, Методи Христов, Валентино Канзиани, Марко Настић, Дејан Милићевић, “Елементал”, Едо Мајка, Васил Хаџиманов бенд, Натали Диздар, Лане Гутовић, Зијах Соколовић, Аријана Чулина и многа друга позната имена из свијета музике, умјетности и театра.

Меморијални “ША фест”, посвећен младом умјетнику, композитору, академском сликару и фронтмену групе “Тату” Далибору Поповићу Микши. Ријеч је о вишедневном, мултидисциплинаралном фестивалу који је лани, већ у другој години одржавања, постао трећи музички фестивал у Републици Српској и четврти у БиХ.

Музичком дијелу фестивала претходи “ША улица”, вишедневна манифестација која нуди богат културно-умјетнички програм на више локација у граду, махом из области музике, театра и ликовног стваралшатва, као и едукације и забаве за најмлађе суграђане.

Далибор Поповић Микша рођен је у Загребу 1980. године и почетком деведесетих доселио се у Приједор. Као тинејџер, са својим пријатељима из Приједора основао је рок бенд “Тату” са којим је освојио главну награду на Зајечарској гитаријади 1997. године. Академију ликовних умјетности завршио је у Бањалуци, у класи професора Радомира Кнежевића. Посљедњих неколико година живио је и радио у Београду, гдје је и умро од посљедица срчаног удара, 13. октобра 2017. године, у 37. години.





 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана