“Ša fest” i “Ša ulica” odgođeni za iduće ljeto

Srna
“Ša fest” i “Ša ulica” odgođeni za iduće ljeto

PRIJEDOR - “ŠA fest” tim saopštio je danas da je zbog ograničavanja javnih skupova na otvorenom prostoru na prisustvo do 50 lica uz obavezno nošenje maski primoran da i “ŠA ulicu” odgodi za 2021.

godinu, kao što je ranije odgodio “ŠA fest” koji je trebalo da bude održan u Prijedoru 31. jula i 1. avgusta ove godine.

“Nakon pomjeranja ŠA festa, nadali smo se da ćemo publiku počastiti sjajnim programom u glavnoj prijedorskoj ulici. Dogovorili smo najbolje izvođače i planirali odlične, nesvakidašnje sadržaje. Nažalost, cijeli program ŠA ulice, kao što je slučaj i sa ŠA festom, zbog najnovijih mjera, moraćemo pomjeriti za 2021. godinu”, navodi se u saopštenju.

Iz “ŠA fest” tima dodaju da nastavljaju da rade i planiraju nova druženja sa svojom vjernom publikom, vjerujući da će epidemiološka situacija dozvoliti druženja i dobru zabavu i prije planiranog “ŠA festa” koji je zakazan za 30. i 31. jul 2021. godine.

“Znamo da smo svi skupa željni dobrog provoda i kvalitetnih kulturnih sadržaja, ali trenutno moramo da budemo odgovorni i svjesni situacije u kojoj se nalazimo i poštujemo mjere koje su donijele nadležne institucije”, poručuju organizatori “ŠA festa”.

Na ovogodišnjem “ŠA festu” i u “ŠA ulici” sa novim festivalskim zonama i pozornicama trebalo je da nastupe, pored Goran Bare i “Majke”, “Hladno pivo”, Metodi Hristov, Valentino Kanziani, Marko Nastić, Dejan Milićević, “Elemental”, Edo Majka, Vasil Hadžimanov bend, Natali Dizdar, Lane Gutović, Zijah Sokolović, Arijana Čulina i mnoga druga poznata imena iz svijeta muzike, umjetnosti i teatra.

Memorijalni “ŠA fest”, posvećen mladom umjetniku, kompozitoru, akademskom slikaru i frontmenu grupe “Tatu” Daliboru Popoviću Mikši. Riječ je o višednevnom, multidisciplinaralnom festivalu koji je lani, već u drugoj godini održavanja, postao treći muzički festival u Republici Srpskoj i četvrti u BiH.

Muzičkom dijelu festivala prethodi “ŠA ulica”, višednevna manifestacija koja nudi bogat kulturno-umjetnički program na više lokacija u gradu, mahom iz oblasti muzike, teatra i likovnog stvaralšatva, kao i edukacije i zabave za najmlađe sugrađane.

Dalibor Popović Mikša rođen je u Zagrebu 1980. godine i početkom devedesetih doselio se u Prijedor. Kao tinejdžer, sa svojim prijateljima iz Prijedora osnovao je rok bend “Tatu” sa kojim je osvojio glavnu nagradu na Zaječarskoj gitarijadi 1997. godine. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banjaluci, u klasi profesora Radomira Kneževića. Posljednjih nekoliko godina živio je i radio u Beogradu, gdje je i umro od posljedica srčanog udara, 13. oktobra 2017. godine, u 37. godini.





 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana