Ритам Европе: Фочанки Марији Станић највише гласова од стручног жирија, ипак пресудили гласови СМС-ом

Срна
Foto: Срна

ФОЧА - Фочанка Марија Станић вратила се са музичког такмичења "Ритам Европе" помало тужна јер није успјела да освоји прижељкивано прво мјесто, али поносна и задовољна због сазнања да је од стручног жирија добила највише гласова.

Марија је, уз плесну подршку суграђанки Анђеле Вуковић, Миљане Пејовић и Саре Вуковић, наступила са пјесмом "Донт брејк ми" од аустралијске пјевачице Монтајн и по гласовима стручног жирија била је прва, али су пресудили гласови СМС-ом, према којима је екипа из Фоче била седма.

У укупном пласману, када се саберу гласови жирија и они пристигли СМС-ом, Фочанке су освојиле треће мјесто, иза Котор Вароша и Приједора.

"Задовољне смо и трећим мјестом, а посебно што су нам представници других градова и стручни дио жирија дали највише гласова, чиме смо испунили наша и очекивања наших суграђана. Упознали смо се са учесницима из других градова и лијепо смо се дружили, што и јесте један од циљева такмичења", прича Марија.

Она наводи да им је најбитнија оцјена жирија јер, истиче, жири је оцјењивао објективно, док су гласови СМС-ом субјективни.

"За треће мјесто није било награде, али нама је довољна награда та ноћ проведена у хотелу са добрим друштвом из других градова", каже Марија.

Ова матуранткиња фочанске гимназије, која је у Фочи завршила Основну музичку школу, гдје је учила соло пјевање и клавир, чистом десетком оцјењује такмичење "Ритам Европе" и истиче да је за њу то било предивно искуство којег ће се сјећати цијелог живота.

Она каже да су сви били веома добри према њима а да јој је инструктор пјевања рекао да би била велика штета за пјевачку индустрију ако се не буде бавила пјевањем. "За сада то не планирам, али можда се нешто промијени, никад се не зна", каже Марија.

У гласању је учествовало свих 15 општина које су имале представнике, по узору на гласање на Евровизији.

Општину Фоча у жирију је представљао професор у Основној музичкој школи Борислав Бјелогрлић.

Он напомиње да је ово био први наступ Фоче у "Ритму Европе", те да је Марија одушевила чланове жирија.

"Послије њеног наступа, сви чланови жирија били су изненађени тако добрим спотом и тако добрим наступом. По њиховим реакцијама могао сам да видим да ће од жирија добити много гласова", каже Бјелогрлић.

Он додаје да је жири имао веома тежак задатак јер такмичари нису изводили пјесме уживо, већ су пуштани спотови, који су раније снимљени.

"Веома смо задовољни резултатом наших представника иако смо искрено сви вјеровали у побједу. Организација је била одлична, такмичење квалитетно и надамо се да ћемо идуће године у Котор Варошу бити још бољи", истиче Бјелогрлић.

Партнери "Ритма Европе" у Фочи били су Центар за културу и информисање, Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво "Побратимство", уз подршку локалне управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана