Ritam Evrope: Fočanki Mariji Stanić najviše glasova od stručnog žirija, ipak presudili glasovi SMS-om

Srna
Foto: Srna

FOČA - Fočanka Marija Stanić vratila se sa muzičkog takmičenja "Ritam Evrope" pomalo tužna jer nije uspjela da osvoji priželjkivano prvo mjesto, ali ponosna i zadovoljna zbog saznanja da je od stručnog žirija dobila najviše glasova.

Marija je, uz plesnu podršku sugrađanki Anđele Vuković, Miljane Pejović i Sare Vuković, nastupila sa pjesmom "Dont brejk mi" od australijske pjevačice Montajn i po glasovima stručnog žirija bila je prva, ali su presudili glasovi SMS-om, prema kojima je ekipa iz Foče bila sedma.

U ukupnom plasmanu, kada se saberu glasovi žirija i oni pristigli SMS-om, Fočanke su osvojile treće mjesto, iza Kotor Varoša i Prijedora.

"Zadovoljne smo i trećim mjestom, a posebno što su nam predstavnici drugih gradova i stručni dio žirija dali najviše glasova, čime smo ispunili naša i očekivanja naših sugrađana. Upoznali smo se sa učesnicima iz drugih gradova i lijepo smo se družili, što i jeste jedan od ciljeva takmičenja", priča Marija.

Ona navodi da im je najbitnija ocjena žirija jer, ističe, žiri je ocjenjivao objektivno, dok su glasovi SMS-om subjektivni.

"Za treće mjesto nije bilo nagrade, ali nama je dovoljna nagrada ta noć provedena u hotelu sa dobrim društvom iz drugih gradova", kaže Marija.

Ova maturantkinja fočanske gimnazije, koja je u Foči završila Osnovnu muzičku školu, gdje je učila solo pjevanje i klavir, čistom desetkom ocjenjuje takmičenje "Ritam Evrope" i ističe da je za nju to bilo predivno iskustvo kojeg će se sjećati cijelog života.

Ona kaže da su svi bili veoma dobri prema njima a da joj je instruktor pjevanja rekao da bi bila velika šteta za pjevačku industriju ako se ne bude bavila pjevanjem. "Za sada to ne planiram, ali možda se nešto promijeni, nikad se ne zna", kaže Marija.

U glasanju je učestvovalo svih 15 opština koje su imale predstavnike, po uzoru na glasanje na Evroviziji.

Opštinu Foča u žiriju je predstavljao profesor u Osnovnoj muzičkoj školi Borislav Bjelogrlić.

On napominje da je ovo bio prvi nastup Foče u "Ritmu Evrope", te da je Marija oduševila članove žirija.

"Poslije njenog nastupa, svi članovi žirija bili su iznenađeni tako dobrim spotom i tako dobrim nastupom. Po njihovim reakcijama mogao sam da vidim da će od žirija dobiti mnogo glasova", kaže Bjelogrlić.

On dodaje da je žiri imao veoma težak zadatak jer takmičari nisu izvodili pjesme uživo, već su puštani spotovi, koji su ranije snimljeni.

"Veoma smo zadovoljni rezultatom naših predstavnika iako smo iskreno svi vjerovali u pobjedu. Organizacija je bila odlična, takmičenje kvalitetno i nadamo se da ćemo iduće godine u Kotor Varošu biti još bolji", ističe Bjelogrlić.

Partneri "Ritma Evrope" u Foči bili su Centar za kulturu i informisanje, Osnovna muzička škola i Crkveno pjevačko društvo "Pobratimstvo", uz podršku lokalne uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana