Режисер Дени Бојл припрема серију о Стиву Џонсу из “Секс пистолса”: Прича о бунту који је донио промјене

Г.С.
Режисер Дени Бојл припрема серију о Стиву Џонсу из “Секс пистолса”: Прича о бунту који је донио промјене

Култни британски режисер Дени Бојл припрема потпуно нову серију о гитаристи бенда “Секс пистолс” Стиву Џонсу, а серија ће носити назив “Пистол”.

Рађена на основу Џонсових мемоара “ Lonley Boy: Tales from a Sex Pistol” из 2018. године, мини-серија канала FX имаће звјездану глумачку поставу која укључујући Мејси Вилијамс, позната по улози у серији “Игра престола” , која ће играти панк икону Памелу Рукл, познатију као Џордан, Рук  и Тобија Валаса као Стива Џонса. Творац серије је Крег Пирс, који је и коаутор у писању заједно са Френком Котрелом Бојсом. Џоунс, Пирс и Бојл ће бити и извршни продуценти.

У екипи се још налазе Енсон Бон који тумачи Џона Лајдона, Луис Партриџ ће глумити Сида Вишоуса, Џејкоб Слејтер глуми Пола Кука док ће се Фабијан Френкел наћи у роли Глена Метлока.

Радња серије почиње доласком чланова бенда у злогласну продавницу “Секс” у улици Кингс роуд, коју су држали Вивијен Вествуд и Малколом Мекларен). Њихово дружење доводи до настанка бенда “Секс пистолс” слиједе први концерти, изазивање разних скандала, пробој на свјетску сцену, али и објављивање албума “Невер Минд тхе Боллоцкс”, која се често наводи као један од најутицајнијих албума свих времена.

Бојл, који је режисер и извршни продуцент, описао је пробој “Пистолса” као тренутак када су се британско друштво и култура заувек промијенили.

- Замислите да са својим уличним пријатељима провалите у свијет серија “Круна” и “Даунтонска опатија” и вриштите им у лице свој бијес и фрустрацију. То је мјесто детонације за британску уличну културу. Тренутак гдје су обични млади људи имали сцену и искалили свој бес и своју моду и сви су морали да гледају и слушају и сви су их се плашили или су их пратили. У њеном средишту био је млади шармантни неписмени клептоман - херој времена - Стив Џонс, који је постао 94. највећи гитариста свих времена. Ово је прича како је стигао тамо - навео је Бојл.

Серија ће бити сачињена из шест дијелова, а продукција би требало да почне 7. марта.

Група “Секс пистолс” основана у Лондону 1975. године. Иако су у почетку трајали само две и по године и за то време објавили само четири сингла и један студијски албум “Never Mind the Boolocks”, “Here's the Sex Pistols”, данас се сматрају једним од најважнијих бендова у историји популарне музике, те заслужнима за покретање панк покрета у Великој Британији и стварању генерацијског јаза у рокенролу. Оригиналну поставу чинили су певач Џони Ротен (Џон Лајдон), гитариста Стив Џонс, бубњар Пол Кук и басиста Глен Матлок.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана