Režiser Deni Bojl priprema seriju o Stivu Džonsu iz “Seks pistolsa”: Priča o buntu koji je donio promjene

G.S.
Režiser Deni Bojl priprema seriju o Stivu Džonsu iz “Seks pistolsa”: Priča o buntu koji je donio promjene

Kultni britanski režiser Deni Bojl priprema potpuno novu seriju o gitaristi benda “Seks pistols” Stivu Džonsu, a serija će nositi naziv “Pistol”.

Rađena na osnovu Džonsovih memoara “ Lonley Boy: Tales from a Sex Pistol” iz 2018. godine, mini-serija kanala FX imaće zvjezdanu glumačku postavu koja uključujući Mejsi Vilijams, poznata po ulozi u seriji “Igra prestola” , koja će igrati pank ikonu Pamelu Rukl, poznatiju kao Džordan, Ruk  i Tobija Valasa kao Stiva Džonsa. Tvorac serije je Kreg Pirs, koji je i koautor u pisanju zajedno sa Frenkom Kotrelom Bojsom. Džouns, Pirs i Bojl će biti i izvršni producenti.

U ekipi se još nalaze Enson Bon koji tumači Džona Lajdona, Luis Partridž će glumiti Sida Višousa, Džejkob Slejter glumi Pola Kuka dok će se Fabijan Frenkel naći u roli Glena Metloka.

Radnja serije počinje dolaskom članova benda u zloglasnu prodavnicu “Seks” u ulici Kings roud, koju su držali Vivijen Vestvud i Malkolom Meklaren). Njihovo druženje dovodi do nastanka benda “Seks pistols” slijede prvi koncerti, izazivanje raznih skandala, proboj na svjetsku scenu, ali i objavljivanje albuma “Never Mind the Bollocks”, koja se često navodi kao jedan od najuticajnijih albuma svih vremena.

Bojl, koji je režiser i izvršni producent, opisao je proboj “Pistolsa” kao trenutak kada su se britansko društvo i kultura zauvek promijenili.

- Zamislite da sa svojim uličnim prijateljima provalite u svijet serija “Kruna” i “Dauntonska opatija” i vrištite im u lice svoj bijes i frustraciju. To je mjesto detonacije za britansku uličnu kulturu. Trenutak gdje su obični mladi ljudi imali scenu i iskalili svoj bes i svoju modu i svi su morali da gledaju i slušaju i svi su ih se plašili ili su ih pratili. U njenom središtu bio je mladi šarmantni nepismeni kleptoman - heroj vremena - Stiv Džons, koji je postao 94. najveći gitarista svih vremena. Ovo je priča kako je stigao tamo - naveo je Bojl.

Serija će biti sačinjena iz šest dijelova, a produkcija bi trebalo da počne 7. marta.

Grupa “Seks pistols” osnovana u Londonu 1975. godine. Iako su u početku trajali samo dve i po godine i za to vreme objavili samo četiri singla i jedan studijski album “Never Mind the Boolocks”, “Here's the Sex Pistols”, danas se smatraju jednim od najvažnijih bendova u istoriji popularne muzike, te zaslužnima za pokretanje pank pokreta u Velikoj Britaniji i stvaranju generacijskog jaza u rokenrolu. Originalnu postavu činili su pevač Džoni Roten (Džon Lajdon), gitarista Stiv Džons, bubnjar Pol Kuk i basista Glen Matlok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana