Режирање “Флеша” препуштено Ендију Мушетију

Глас Српске
Режирање “Флеша” препуштено Ендију Мушетију

Након успјеха серије “Флеш” (канал CW), чије је приказивање почело 2014. године, филм о суперјунаку Берију Алену (Флешу) је већ неколико година у припреми. Многи режисери су прескочили рад на овом филму, а поново су почела разматрања о томе ко би могао да буде режисер.

Наиме, “Ворнер брадерс” тренутно преговара са режисером Ендијем Мушетијем да режира филм “Флеш”, који би требало да буде премијерно приказан тек 2021. године.

Ништа није званично потврђено, али ако би био постигнут званичан договор, Мушети би био и продуцент филма заједно са сестром Барбаром Мушети и Мајклом Диском.

На овај начин Мушети би замијенио Џона Френсиса Далеја и Џонатана Голдстајна који су прошле године потписали да ће режирати филм, замијенивши Рика Фамуџиву који је рад на филму напустио 2016. године. Сет Грејам-Смит је био један од режисера чији рад је разматран за поменути филм. У мају ове године Роберт Земекис, Метју Вог и Сам Раими су такође разматрани као потенцијални режисери, али су на крају одустали.

Глумац Езра Милер ће глумити Берија Алена, односно Флеша. Милер је већ играо Флеша у филму “Бетмен против Супермена: Зора праведника”, те у “Лиги правде” и “Одреду отписаних”.

Развој лика Флеша настао је када је током педесетих Бери Ален добио супермоћи након што је био погођен муњом. Кроз стрипове, преко бројних серијских и филмских адаптација, чини се да се ни публика, а ни режисери још нису заситили приче о овом суперјунаку. Поменута серија канала CW је обновљена за шесту сезону, чија премијера је предвиђена за 8. октобар ове године.

Што се остале екипе тиче, компанија “Ворнер брадерс” разматра могућност да Кристина Ходсон буде сценариста филма. Она је до сада радила на филму “Бамблби”, те на спинофу “Одреда отписаних” и филму “Птице грабљивице” у којем главну улогу игра Марго Роби.

Новији пројекти које је режирао Мушети су оба дијела адаптације романа Стивена Кинга “То” и “То: Друго поглавље”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана