Režiranje “Fleša” prepušteno Endiju Mušetiju

Glas Srpske
Režiranje “Fleša” prepušteno Endiju Mušetiju

Nakon uspjeha serije “Fleš” (kanal CW), čije je prikazivanje počelo 2014. godine, film o superjunaku Beriju Alenu (Flešu) je već nekoliko godina u pripremi. Mnogi režiseri su preskočili rad na ovom filmu, a ponovo su počela razmatranja o tome ko bi mogao da bude režiser.

Naime, “Vorner braders” trenutno pregovara sa režiserom Endijem Mušetijem da režira film “Fleš”, koji bi trebalo da bude premijerno prikazan tek 2021. godine.

Ništa nije zvanično potvrđeno, ali ako bi bio postignut zvaničan dogovor, Mušeti bi bio i producent filma zajedno sa sestrom Barbarom Mušeti i Majklom Diskom.

Na ovaj način Mušeti bi zamijenio Džona Frensisa Daleja i Džonatana Goldstajna koji su prošle godine potpisali da će režirati film, zamijenivši Rika Famudživu koji je rad na filmu napustio 2016. godine. Set Grejam-Smit je bio jedan od režisera čiji rad je razmatran za pomenuti film. U maju ove godine Robert Zemekis, Metju Vog i Sam Raimi su takođe razmatrani kao potencijalni režiseri, ali su na kraju odustali.

Glumac Ezra Miler će glumiti Berija Alena, odnosno Fleša. Miler je već igrao Fleša u filmu “Betmen protiv Supermena: Zora pravednika”, te u “Ligi pravde” i “Odredu otpisanih”.

Razvoj lika Fleša nastao je kada je tokom pedesetih Beri Alen dobio supermoći nakon što je bio pogođen munjom. Kroz stripove, preko brojnih serijskih i filmskih adaptacija, čini se da se ni publika, a ni režiseri još nisu zasitili priče o ovom superjunaku. Pomenuta serija kanala CW je obnovljena za šestu sezonu, čija premijera je predviđena za 8. oktobar ove godine.

Što se ostale ekipe tiče, kompanija “Vorner braders” razmatra mogućnost da Kristina Hodson bude scenarista filma. Ona je do sada radila na filmu “Bamblbi”, te na spinofu “Odreda otpisanih” i filmu “Ptice grabljivice” u kojem glavnu ulogu igra Margo Robi.

Noviji projekti koje je režirao Mušeti su oba dijela adaptacije romana Stivena Kinga “To” i “To: Drugo poglavlje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana