“Revolution of Daleks”, специјал серије “Доктор Ху” стиже 1. јануара: Повратак старих непријатеља VIDEO

Г.С.
“Revolution of Daleks”, специјал серије “Доктор Ху” стиже 1. јануара: Повратак старих непријатеља VIDEO

Божићни специјал најдуговјечније научно-фантастичне серије “Доктор Ху”, сваке године најчешће је емитован 25. децембра, али након доласка 13. Доктора, Божићни специјали емитовани су као новогодишњи.

Би-Би-Си ће 1. јануара емитовати новогодишњи специјал, што је био случај и са специјалима “Resolution” (2019) и “Spyfall, Part 1” (2020), а ова празнична епизода, која ће бити емитована првог дана 2021. године носиће назив “Revolution of Daleks”.

- Претворили смо овогодишњи специјал у експлозију невјеројатног глумачког талента - изјавио је извршни продуцент и творац серије Крис Чибнал, који је потврдио да се у епизоду враћају Бредли Волш, Мандип Гил и Тосин Кол.

Што се радње овог специјала тиче, 13. Доктор (Џоди Витакер), остаје тамо гдје је била крајем 12. сезоне - закључана у ванземаљском затвору. Јаз (Мандип Гил), Рајан (Тосин Кол) и Грејам (Бредли Волш) наставили су са својим животима, док нису схватили да се Далеци враћају. Тада се нађу у незгодној ситуацији, јер како да се боре против њих без Доктора. Иако имају помоћ капетана Џека, овај специјал донијеће једну од најизазовнијих авантура у свијету путовања кроз простор и вријеме. Харијет Волтер глумиће премијерку, док ће Крис Нот глумици Џона Робертса (из 11. сезоне и епизоде “Arachnids In The UK”). У специјалу ће глумити и Нејтан Стјуарт Џерет, али његова улога још није позната.

- Очекујте повратак старих непријатеља, спектакуларне сцене, изненађујући крај и једну крајње топлу и срчану причу - навео је Бредли Волш.

Далеци су најпознатији непријатељи Доктора, који су се од самих почетака емитовања, од 1963. године до данас, били заступљени у бројним епизодама и специјалима.

- Било ми је одлично да радим епизоду с Далецима. Када помислиш да си ушао у сукоб са Далеком, знаш да си један од малобројних људи на планети, који је то урадио. Била ми је част и привилегија бити дио такве епизоде - додаје Волш.

Од почетака до данас, емитовано је укупно 861 епизода ове серије, чији творци су Сидни Њумен, Ц. Е. Вебер и Доналд Вилсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана