“Revolution of Daleks”, specijal serije “Doktor Hu” stiže 1. januara: Povratak starih neprijatelja VIDEO

G.S.
“Revolution of Daleks”, specijal serije “Doktor Hu” stiže 1. januara: Povratak starih neprijatelja VIDEO

Božićni specijal najdugovječnije naučno-fantastične serije “Doktor Hu”, svake godine najčešće je emitovan 25. decembra, ali nakon dolaska 13. Doktora, Božićni specijali emitovani su kao novogodišnji.

Bi-Bi-Si će 1. januara emitovati novogodišnji specijal, što je bio slučaj i sa specijalima “Resolution” (2019) i “Spyfall, Part 1” (2020), a ova praznična epizoda, koja će biti emitovana prvog dana 2021. godine nosiće naziv “Revolution of Daleks”.

- Pretvorili smo ovogodišnji specijal u eksploziju nevjerojatnog glumačkog talenta - izjavio je izvršni producent i tvorac serije Kris Čibnal, koji je potvrdio da se u epizodu vraćaju Bredli Volš, Mandip Gil i Tosin Kol.

Što se radnje ovog specijala tiče, 13. Doktor (Džodi Vitaker), ostaje tamo gdje je bila krajem 12. sezone - zaključana u vanzemaljskom zatvoru. Jaz (Mandip Gil), Rajan (Tosin Kol) i Grejam (Bredli Volš) nastavili su sa svojim životima, dok nisu shvatili da se Daleci vraćaju. Tada se nađu u nezgodnoj situaciji, jer kako da se bore protiv njih bez Doktora. Iako imaju pomoć kapetana Džeka, ovaj specijal donijeće jednu od najizazovnijih avantura u svijetu putovanja kroz prostor i vrijeme. Harijet Volter glumiće premijerku, dok će Kris Not glumici Džona Robertsa (iz 11. sezone i epizode “Arachnids In The UK”). U specijalu će glumiti i Nejtan Stjuart Džeret, ali njegova uloga još nije poznata.

- Očekujte povratak starih neprijatelja, spektakularne scene, iznenađujući kraj i jednu krajnje toplu i srčanu priču - naveo je Bredli Volš.

Daleci su najpoznatiji neprijatelji Doktora, koji su se od samih početaka emitovanja, od 1963. godine do danas, bili zastupljeni u brojnim epizodama i specijalima.

- Bilo mi je odlično da radim epizodu s Dalecima. Kada pomisliš da si ušao u sukob sa Dalekom, znaš da si jedan od malobrojnih ljudi na planeti, koji je to uradio. Bila mi je čast i privilegija biti dio takve epizode - dodaje Volš.

Od početaka do danas, emitovano je ukupno 861 epizoda ove serije, čiji tvorci su Sidni Njumen, C. E. Veber i Donald Vilson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana