Репери затворили “Ша фест”

Глас Српске
Репери затворили “Ша фест”

Други “Ша фест”, одржан у спомен прерано преминулом Приједорчанину Далибору Поповићу Микши, фронтмену бенда “Тату” и мултиталентованом умјетнику, у потпуности је испунио очекивања.

Друго вече “Ша феста” употпунили су ТБФ и Војко В, мостарски “Зостер”, приједорска “Сајана” и београдски репери “Микри Маус и Бвана”, док је за афтерпарти био задужен ди-џеј Фет В.

- Група “Тату” је супер група била. Супер ми је повод. Ово је величање музике коју је “Тату” радио - казао је члан групе “Зостер” Марио Кнезовић.

Фестивал, који су организовали Поповићеви пријатељи како би дух овог умјетника наставио да живи у граду у којем је почела његова каријера, почео је у петак наступима београдских бендова: “Партибрејкерси”, “Штутгарт онлајн” и “Ајри ФМ”, ријечког “Лет 3” и београдског репера Смоук Мардељана. Истог дана је пјевач “Партибрејкерса” Зоран Костић Цане са бендом “Штутгарт онлајн” извео пјесму у чијем је снимању учествовао и Микша.

Вукашин Марковић из бенда “Ајри ФМ” рекао је да је фестивал сјајно организован те да му је драго да буде дио нечега позитивног иако је он посвећен некоме ко није међу живима.

Као и прошле године, и овогодишњи приход од продатих улазница и пића ићи ће у фонд Удружења “Ша фест”.

У овом удружењу су рекли да су куповином улазница посјетиоци улагали у културу и умјетност.

- Удружење смо организовали почетком ове године и циљ му је да подржи младе, неафирмисане умјетнике, махом музичаре и сликаре, и да им обезбиједи концерте и изложбе. Фонд ће служити да обезбиједимо све што је потребно за сљедећи “Ша фест” - казала је портпаролка “Ша феста” Наташа Куриџа.

Далибор Поповић Микша, који је преминуо у 37. години, био је пјевач и гитариста приједорског рок бенда “Тату” и академски сликар. Приједорчанима је остао у лијепом сјећању, због чега подржавају одржавање “Ша феста”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана