Reperi zatvorili “Ša fest”

Glas Srpske
Reperi zatvorili “Ša fest”

Drugi “Ša fest”, održan u spomen prerano preminulom Prijedorčaninu Daliboru Popoviću Mikši, frontmenu benda “Tatu” i multitalentovanom umjetniku, u potpunosti je ispunio očekivanja.

Drugo veče “Ša festa” upotpunili su TBF i Vojko V, mostarski “Zoster”, prijedorska “Sajana” i beogradski reperi “Mikri Maus i Bvana”, dok je za afterparti bio zadužen di-džej Fet V.

- Grupa “Tatu” je super grupa bila. Super mi je povod. Ovo je veličanje muzike koju je “Tatu” radio - kazao je član grupe “Zoster” Mario Knezović.

Festival, koji su organizovali Popovićevi prijatelji kako bi duh ovog umjetnika nastavio da živi u gradu u kojem je počela njegova karijera, počeo je u petak nastupima beogradskih bendova: “Partibrejkersi”, “Štutgart onlajn” i “Ajri FM”, riječkog “Let 3” i beogradskog repera Smouk Mardeljana. Istog dana je pjevač “Partibrejkersa” Zoran Kostić Cane sa bendom “Štutgart onlajn” izveo pjesmu u čijem je snimanju učestvovao i Mikša.

Vukašin Marković iz benda “Ajri FM” rekao je da je festival sjajno organizovan te da mu je drago da bude dio nečega pozitivnog iako je on posvećen nekome ko nije među živima.

Kao i prošle godine, i ovogodišnji prihod od prodatih ulaznica i pića ići će u fond Udruženja “Ša fest”.

U ovom udruženju su rekli da su kupovinom ulaznica posjetioci ulagali u kulturu i umjetnost.

- Udruženje smo organizovali početkom ove godine i cilj mu je da podrži mlade, neafirmisane umjetnike, mahom muzičare i slikare, i da im obezbijedi koncerte i izložbe. Fond će služiti da obezbijedimo sve što je potrebno za sljedeći “Ša fest” - kazala je portparolka “Ša festa” Nataša Kuridža.

Dalibor Popović Mikša, koji je preminuo u 37. godini, bio je pjevač i gitarista prijedorskog rok benda “Tatu” i akademski slikar. Prijedorčanima je ostao u lijepom sjećanju, zbog čega podržavaju održavanje “Ša festa”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana