"Red Hot Chili Peppers" изненадили фанове новим двоструким албумом

Б.П.
"Red Hot Chili Peppers"
Foto: Промо | "Red Hot Chili Peppers"

ЛОС АНЂЕЛЕС - Славни састав "Red Hot Chili Peppers", најавио је издавање другог овогодишњег албума под називом "Return of The Dream Canteen" за 14. октобар.

Предстојећи пројекат у продукцији Рика Рубина, стићи ће само шест мјесеци након Рубинове продукције албума "Unlimited Love", а пјевач Ентони Кидис наговијестио је почетком фебруара да бенд има "лабав план" за други албум након изласка и да су снимили скоро 50 музичких комада током својих сесија са Рубином, али до јуче није било званичне потврде. Бенд је на званичној страници најавио албум саопштењем, док је издавачка кућа  "Варнер Брос" већ пустила албум у претпродају.

-Отишли смо у потрагу за собом као бендом који смо одувијек били. Само из забаве свирали смо у студију и научили неке старе пјесме. Убрзо смо започели мистериозни процес стварања нових пјесама. Прелијепо мијешање хемије које нас је стотине пута спријатељило на том путу. У једном тренутку пронашли смо звук и визију и нисмо имали разлога да престанемо да пишемо и свирамо док смо у "Кантини снова" - пише  у саопштењу групе.

Судећи по њиховим ријечима у питању је поново двоструки албум као и претходник, што баш није чест случај у модерној музици. Бенд је тренутно на турнеји по Сјеверној Америци, са специјалним гостима у виду група "Thundercat", "Haim", " The Strokes" i "King Princess".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана