"Red Hot Chili Peppers" iznenadili fanove novim dvostrukim albumom

B.P.
"Red Hot Chili Peppers"
Foto: Promo | "Red Hot Chili Peppers"

LOS ANĐELES - Slavni sastav "Red Hot Chili Peppers", najavio je izdavanje drugog ovogodišnjeg albuma pod nazivom "Return of The Dream Canteen" za 14. oktobar.

Predstojeći projekat u produkciji Rika Rubina, stići će samo šest mjeseci nakon Rubinove produkcije albuma "Unlimited Love", a pjevač Entoni Kidis nagovijestio je početkom februara da bend ima "labav plan" za drugi album nakon izlaska i da su snimili skoro 50 muzičkih komada tokom svojih sesija sa Rubinom, ali do juče nije bilo zvanične potvrde. Bend je na zvaničnoj stranici najavio album saopštenjem, dok je izdavačka kuća  "Varner Bros" već pustila album u pretprodaju.

-Otišli smo u potragu za sobom kao bendom koji smo oduvijek bili. Samo iz zabave svirali smo u studiju i naučili neke stare pjesme. Ubrzo smo započeli misteriozni proces stvaranja novih pjesama. Prelijepo miješanje hemije koje nas je stotine puta sprijateljilo na tom putu. U jednom trenutku pronašli smo zvuk i viziju i nismo imali razloga da prestanemo da pišemo i sviramo dok smo u "Kantini snova" - piše  u saopštenju grupe.

Sudeći po njihovim riječima u pitanju je ponovo dvostruki album kao i prethodnik, što baš nije čest slučaj u modernoj muzici. Bend je trenutno na turneji po Sjevernoj Americi, sa specijalnim gostima u vidu grupa "Thundercat", "Haim", " The Strokes" i "King Princess".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana