RATM објавили документарац “Killing In Thy Name”: Историја борбе у једној пјесми

Г.С.
RATM објавили документарац “Killing In Thy Name”: Историја борбе у једној пјесми

Култни бенд “Rage Against The Machine” прије неколико дана представио је документарац под називом “Killing In Thy Name”. Објављен као сарадња са умјетничким колективом “The Ummah Chroma”, филм прати учитеља док едукује групу мале дјеце о историји тлачења у Сједињеним Државама. Пјесма “Killing In Thy Name”, химна којој је филм и посвећен, коришћена је и као главна музичка подлога у овом остварењу.

- Моја мајка је бијела жена са радикалним гласом. Три деценије била је прогресиван учитељ у конзервативној средњој школи и инспирисала је ученике да преиспитују систем - својим дјелима и ријечима учила је да се расизам никад не смије игнорисати и да је нужно суочавање - рекао је Том Морело из састава  “Rage Against The Machine”.

За постер документарца, који траје 15 минута, коришћена је позната фотографија мушкарца који позира испред, отприлике, милион и по лобања бизона, који су систематски истријебљени како би се угасио начин живота индијанских племена и да би се ослободио простор за бијеле насељенике у САД током 19. вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана