RATM objavili dokumentarac “Killing In Thy Name”: Istorija borbe u jednoj pjesmi

G.S.
RATM objavili dokumentarac “Killing In Thy Name”: Istorija borbe u jednoj pjesmi

Kultni bend “Rage Against The Machine” prije nekoliko dana predstavio je dokumentarac pod nazivom “Killing In Thy Name”. Objavljen kao saradnja sa umjetničkim kolektivom “The Ummah Chroma”, film prati učitelja dok edukuje grupu male djece o istoriji tlačenja u Sjedinjenim Državama. Pjesma “Killing In Thy Name”, himna kojoj je film i posvećen, korišćena je i kao glavna muzička podloga u ovom ostvarenju.

- Moja majka je bijela žena sa radikalnim glasom. Tri decenije bila je progresivan učitelj u konzervativnoj srednjoj školi i inspirisala je učenike da preispituju sistem - svojim djelima i riječima učila je da se rasizam nikad ne smije ignorisati i da je nužno suočavanje - rekao je Tom Morelo iz sastava  “Rage Against The Machine”.

Za poster dokumentarca, koji traje 15 minuta, korišćena je poznata fotografija muškarca koji pozira ispred, otprilike, milion i po lobanja bizona, koji su sistematski istrijebljeni kako bi se ugasio način života indijanskih plemena i da bi se oslobodio prostor za bijele naseljenike u SAD tokom 19. vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana