Публика жели повратак славног глумца у “Пирате с Кариба”

Г.С.
Публика жели повратак славног глумца у “Пирате с Кариба”

Петицију да се глумац Џони Деп врати у франшизу “Пирати са Кариба”, те да у наставцима репризира улогу капетана Џека Спероуа, већ је потписало више од пола милиона људи.

Обожаваоци су на друштвеним мрежама ставили до знања да желе да виде капетана Џека Спероуа поново на биоскопским платнима и петиција која је покренута убрзо је добила на хиљаде потписа, а број се константно повећава.

- Можете ли да замислите да нема Џека Спероуа. Нема епских сцена, нема шаљивих дијалога и најсрећнијег и најбаксузнијег момка свих времена? Без Џонија Депа и Џека Спероуа ћете потонути, никада нећете имати исти статус код публике - наведено је у опису петиције и тврде да је сама петиција већ имала неки ефекат, те да је могуће да у “Дизнију” преиспитују могућност да оживе оригиналну франшизу.

Будућност Џонија Депа и његова улога капетана Џека Спероуа у франшизи “Пирати са Кариба” висила је у ваздуху већ неко вријеме, а коначна одлука да добије отказ је наводно донијета послије тужби за злостављање које је против њега изнијела бивша супруга Амбер Херд.

Послије пет филмова снимљених током петнаест година, Џони Деп је добио отказ само четири дана пошто је “Вашингтон пост” објавио текст који је Амбер написала у децембру 2018. године.

Њих двоје упознали су се на снимању филма “Дневник рума” 2011. године, а вјенчали се у Лос Анђелесу у фебруару 2015. године. Већ наредне године Хердова је поднијела захтјев за развод брака и истовремено затражила забрану приласка супругу, којег је оптужила за физичко злостављање.

У поменутом тексту у “Вашингтон посту” Хердова није поменула Депово име, али је написала да саосјећа са женама које су жртве породичног насиља, напомињући да је и сама трпјела злостављача.

Убрзо затим Депови адвокати су поднијели тужбу против Амбер и затражили одштету од 50 милиона долара за повреду угледа, тврдећи да су њене тврдње лаж коју је она смислила како би себи обезбиједила напредовање у каријери. У истој тужби Хердова се оптужује да је због њених изјава Џони Деп изгубио дугогодишњу улогу Џека Спероуа у “Пиратима са Кариба”.

Из компаније “Дизни” нико се није јавно изјашњавао о овом случају, нити је икада до тада потврђено да Деп неће добити улогу у могућем наставку “Пирата са Кариба”, упркос бројним нагађањима и непровјереним тврдњама да ће његов лик бити угашен.

Пети наставак, “Пирати са Кариба: Мртва уста не говоре”, пласиран је као “Финална авантура”, још прије објављивања 2017. године, што сугерише да су већ постојали планови да се лик самог Џека Спероуа избаци из оригиналне франшизе.

У јуну прошле године појавила се вијест да ће Марго Роби продуцирати и глумити у новом пројекту “Пирата са Кариба”, коју ће предводити женска постава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана