Publika želi povratak slavnog glumca u “Pirate s Kariba”

G.S.
Publika želi povratak slavnog glumca u “Pirate s Kariba”

Peticiju da se glumac Džoni Dep vrati u franšizu “Pirati sa Kariba”, te da u nastavcima reprizira ulogu kapetana Džeka Speroua, već je potpisalo više od pola miliona ljudi.

Obožavaoci su na društvenim mrežama stavili do znanja da žele da vide kapetana Džeka Speroua ponovo na bioskopskim platnima i peticija koja je pokrenuta ubrzo je dobila na hiljade potpisa, a broj se konstantno povećava.

- Možete li da zamislite da nema Džeka Speroua. Nema epskih scena, nema šaljivih dijaloga i najsrećnijeg i najbaksuznijeg momka svih vremena? Bez Džonija Depa i Džeka Speroua ćete potonuti, nikada nećete imati isti status kod publike - navedeno je u opisu peticije i tvrde da je sama peticija već imala neki efekat, te da je moguće da u “Dizniju” preispituju mogućnost da ožive originalnu franšizu.

Budućnost Džonija Depa i njegova uloga kapetana Džeka Speroua u franšizi “Pirati sa Kariba” visila je u vazduhu već neko vrijeme, a konačna odluka da dobije otkaz je navodno donijeta poslije tužbi za zlostavljanje koje je protiv njega iznijela bivša supruga Amber Herd.

Poslije pet filmova snimljenih tokom petnaest godina, Džoni Dep je dobio otkaz samo četiri dana pošto je “Vašington post” objavio tekst koji je Amber napisala u decembru 2018. godine.

Njih dvoje upoznali su se na snimanju filma “Dnevnik ruma” 2011. godine, a vjenčali se u Los Anđelesu u februaru 2015. godine. Već naredne godine Herdova je podnijela zahtjev za razvod braka i istovremeno zatražila zabranu prilaska suprugu, kojeg je optužila za fizičko zlostavljanje.

U pomenutom tekstu u “Vašington postu” Herdova nije pomenula Depovo ime, ali je napisala da saosjeća sa ženama koje su žrtve porodičnog nasilja, napominjući da je i sama trpjela zlostavljača.

Ubrzo zatim Depovi advokati su podnijeli tužbu protiv Amber i zatražili odštetu od 50 miliona dolara za povredu ugleda, tvrdeći da su njene tvrdnje laž koju je ona smislila kako bi sebi obezbijedila napredovanje u karijeri. U istoj tužbi Herdova se optužuje da je zbog njenih izjava Džoni Dep izgubio dugogodišnju ulogu Džeka Speroua u “Piratima sa Kariba”.

Iz kompanije “Dizni” niko se nije javno izjašnjavao o ovom slučaju, niti je ikada do tada potvrđeno da Dep neće dobiti ulogu u mogućem nastavku “Pirata sa Kariba”, uprkos brojnim nagađanjima i neprovjerenim tvrdnjama da će njegov lik biti ugašen.

Peti nastavak, “Pirati sa Kariba: Mrtva usta ne govore”, plasiran je kao “Finalna avantura”, još prije objavljivanja 2017. godine, što sugeriše da su već postojali planovi da se lik samog Džeka Speroua izbaci iz originalne franšize.

U junu prošle godine pojavila se vijest da će Margo Robi producirati i glumiti u novom projektu “Pirata sa Kariba”, koju će predvoditi ženska postava.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana