Први пут у историји онлајн додјела "Емија": Највише награда за "Шитов поток" и "Насљеднике"

Srna
Први пут у историји онлајн додјела "Емија": Највише награда за "Шитов поток" и "Насљеднике"

ЛОС АНЂЕЛЕС – "Еми" награде додијељене су синоћ 72. пут у историји, али први пут онлајн. Серије "Шитов поток" и "Насљедници" освојиле највише "Емија" Девет награда припало је серији "Шитов поток", што је нови рекорд за број "Еми" награда за комедију у једној сезони.

 

 

То је био сјајан завршетак за канадску серију, чија шеста и посљедња сезона је емитована раније ове године. Кетрин Охара проглашена је најбољом глумицом у комедији, а Ени Марфи за најбољу споредну улогу у комедији. Серија је освојила и награду за најбољу режију комедије- добили су је Ендру Цивидино и Даниел Леви.

Серија "Насљедници" добила је најважнију Еми награду, намијењену најбољој драми, као и за најбољег глумца - признање је отишло у руке Џеремија Стронга. Серија продукције ХБО такође је освојила награде за најбољи сценарио и режију у категорији драме.

"Надзирачи", још једна ХБО серија, освојила је награду за најбољу мини-серију, а признања су добили и Реџина Кинг и Јахуа Абдул Матин Други, звијезде овог остварења Двадесетчетворогодишња Зендеја Колеман, постала је најмлађа добитница награде за најбољу глумицу за улогу у серији „Еуфорија". То је тинејџерска драма која прати групу средњошколаца који се суочавају са питањима љубави, секса, коришћења дрога и проблемима идентитета.

Једна од главних глумица у серији "Озарк", Џулија Гарнер добила је награду за најбољу споредну улогу и драми, док је Били Крудуп освојио награду за најбољу мушку улогу. Џеси Армстронг, творац серије „Насљедници", освојио је награду за најбољи сценарио за драму, а Андриј Парек за режију. Звијезде су церемонију пратиле од куће, а најпажљивији и најузбуђенији били су номиновани - њих 130.

Међу онима који су једини били у чувеној дворани Стејплс центра где је свих ових година одржавана манифестација били су Трејси Елис Рос, Лаверн Кокс, Зендеја Колеман, Синтија Ериво, Џејсон Судејкис, Џими Кимел и Џенифер Анистон која је - још једном била у првом плану. Поменуте звијезде биле су домаћини церемоније уручења "Еми" награда. Џенифер Анистон носила је једноставну црну хаљину Џона Галијана, накит и сандале модне куће "Диор".

Џими Кимел је церемонију водио у празној дворани - био је то сигурно посебан изазов за чувеног телевизијског водитеља који је навикао да на оваквим догађајима говоре држи неколико метара од најпознатијих имена светског шоу-бизниса.

Дворана "Стејплс центра" била је празна због предострожности због вируса корона, али су се домаћини својски потрудили да надомјесте изостанак модне ревије познатих званица на црвеном тепиху. За прву онлајн доделу Еми награда Трејси Елис Рос одабрала је хаљину Александра Вотијера и обућу Џимија Чуа.

Млада глумица Зендеја Колеман појавила се у хаљини Кристофера Џона Роџерса и са накитом модне куће "Булгари".

Домаћини су на бини држали дистанцу, а у бекстејџу су се придржавали мјера заштите носећи визире, маске и рукавице. Поједине звијезде - међу којима су биле и оне које су саопштавале имена добитника, у додјелу су се укључивале соло из својих домова, док су неке биле на специјалној забави - замјени традиционалној фешти попут глумица серије "Литтле Фирес Еверywхере " Риз Видерспун и Кери Вошингтон.

Реџина Кинг, која је награђена у категорији најбоље женске улоге у мини-серији/филму за улогу у "Њатцхмен", а церемонију је пратила из свог дневног боравка. "Еми" је пружио прилику звијездама да тоалете и свечана одијела замијене пиџамама и тренеркама и многи су искористили ту шансу.

Продуценти су послали сетове са камерама и микрофонима свим номинованима, расутима широм свијета, а они су сами одлучивали када ће их и где укључити. Било је и изазовних модних издања на онлајн церемонији попут хаљине Лаверн Кокс која је и претходних година била задужена за сличне стајлинге.

Забављач Били Портер се у церемонију укључио у одјевној комбинацији достојној црвеног тепиха ове манифестације, а глумица Џулија Гарнер је била у хаљини у стилу двадесетих година.

На другој страни су биле звијезде попут глумице Габријеле Јунион која је била у лежерном издању. Организатори су се трудили да испрате епидемиолошке мјере и да приреде спектакл.

Издвојено је и вријеме да се укаже на борбу са короном па је глумцу Џејсону Судејкису медицинска сестра усред додјеле узела брис из носа због тестирања.

То што Еми није одржан као претходних година, није умањило срећу добитника који се могу похвалити да су први онлајн добитиници овог признања.

Добитници су поздрављени аплаузом и и са надом да ће се Еми 2021. организовати на стари начин. Неколико добитника је искористило прилику да у говорима позове Американце да гласају на предсједничким изборима у новембру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана