Prvi put u istoriji onlajn dodjela "Emija": Najviše nagrada za "Šitov potok" i "Nasljednike"

Srna
Prvi put u istoriji onlajn dodjela "Emija": Najviše nagrada za "Šitov potok" i "Nasljednike"

LOS ANĐELES – "Emi" nagrade dodijeljene su sinoć 72. put u istoriji, ali prvi put onlajn. Serije "Šitov potok" i "Nasljednici" osvojile najviše "Emija" Devet nagrada pripalo je seriji "Šitov potok", što je novi rekord za broj "Emi" nagrada za komediju u jednoj sezoni.

 

 

To je bio sjajan završetak za kanadsku seriju, čija šesta i posljednja sezona je emitovana ranije ove godine. Ketrin Ohara proglašena je najboljom glumicom u komediji, a Eni Marfi za najbolju sporednu ulogu u komediji. Serija je osvojila i nagradu za najbolju režiju komedije- dobili su je Endru Cividino i Daniel Levi.

Serija "Nasljednici" dobila je najvažniju Emi nagradu, namijenjenu najboljoj drami, kao i za najboljeg glumca - priznanje je otišlo u ruke Džeremija Stronga. Serija produkcije HBO takođe je osvojila nagrade za najbolji scenario i režiju u kategoriji drame.

"Nadzirači", još jedna HBO serija, osvojila je nagradu za najbolju mini-seriju, a priznanja su dobili i Redžina King i Jahua Abdul Matin Drugi, zvijezde ovog ostvarenja Dvadesetčetvorogodišnja Zendeja Koleman, postala je najmlađa dobitnica nagrade za najbolju glumicu za ulogu u seriji „Euforija". To je tinejdžerska drama koja prati grupu srednjoškolaca koji se suočavaju sa pitanjima ljubavi, seksa, korišćenja droga i problemima identiteta.

Jedna od glavnih glumica u seriji "Ozark", Džulija Garner dobila je nagradu za najbolju sporednu ulogu i drami, dok je Bili Krudup osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu. Džesi Armstrong, tvorac serije „Nasljednici", osvojio je nagradu za najbolji scenario za dramu, a Andrij Parek za režiju. Zvijezde su ceremoniju pratile od kuće, a najpažljiviji i najuzbuđeniji bili su nominovani - njih 130.

Među onima koji su jedini bili u čuvenoj dvorani Stejpls centra gde je svih ovih godina održavana manifestacija bili su Trejsi Elis Ros, Lavern Koks, Zendeja Koleman, Sintija Erivo, Džejson Sudejkis, Džimi Kimel i Dženifer Aniston koja je - još jednom bila u prvom planu. Pomenute zvijezde bile su domaćini ceremonije uručenja "Emi" nagrada. Dženifer Aniston nosila je jednostavnu crnu haljinu Džona Galijana, nakit i sandale modne kuće "Dior".

Džimi Kimel je ceremoniju vodio u praznoj dvorani - bio je to sigurno poseban izazov za čuvenog televizijskog voditelja koji je navikao da na ovakvim događajima govore drži nekoliko metara od najpoznatijih imena svetskog šou-biznisa.

Dvorana "Stejpls centra" bila je prazna zbog predostrožnosti zbog virusa korona, ali su se domaćini svojski potrudili da nadomjeste izostanak modne revije poznatih zvanica na crvenom tepihu. Za prvu onlajn dodelu Emi nagrada Trejsi Elis Ros odabrala je haljinu Aleksandra Votijera i obuću Džimija Čua.

Mlada glumica Zendeja Koleman pojavila se u haljini Kristofera Džona Rodžersa i sa nakitom modne kuće "Bulgari".

Domaćini su na bini držali distancu, a u bekstejdžu su se pridržavali mjera zaštite noseći vizire, maske i rukavice. Pojedine zvijezde - među kojima su bile i one koje su saopštavale imena dobitnika, u dodjelu su se uključivale solo iz svojih domova, dok su neke bile na specijalnoj zabavi - zamjeni tradicionalnoj fešti poput glumica serije "Little Fires Everywhere " Riz Viderspun i Keri Vošington.

Redžina King, koja je nagrađena u kategoriji najbolje ženske uloge u mini-seriji/filmu za ulogu u "Njatchmen", a ceremoniju je pratila iz svog dnevnog boravka. "Emi" je pružio priliku zvijezdama da toalete i svečana odijela zamijene pidžamama i trenerkama i mnogi su iskoristili tu šansu.

Producenti su poslali setove sa kamerama i mikrofonima svim nominovanima, rasutima širom svijeta, a oni su sami odlučivali kada će ih i gde uključiti. Bilo je i izazovnih modnih izdanja na onlajn ceremoniji poput haljine Lavern Koks koja je i prethodnih godina bila zadužena za slične stajlinge.

Zabavljač Bili Porter se u ceremoniju uključio u odjevnoj kombinaciji dostojnoj crvenog tepiha ove manifestacije, a glumica Džulija Garner je bila u haljini u stilu dvadesetih godina.

Na drugoj strani su bile zvijezde poput glumice Gabrijele Junion koja je bila u ležernom izdanju. Organizatori su se trudili da isprate epidemiološke mjere i da prirede spektakl.

Izdvojeno je i vrijeme da se ukaže na borbu sa koronom pa je glumcu Džejsonu Sudejkisu medicinska sestra usred dodjele uzela bris iz nosa zbog testiranja.

To što Emi nije održan kao prethodnih godina, nije umanjilo sreću dobitnika koji se mogu pohvaliti da su prvi onlajn dobitinici ovog priznanja.

Dobitnici su pozdravljeni aplauzom i i sa nadom da će se Emi 2021. organizovati na stari način. Nekoliko dobitnika je iskoristilo priliku da u govorima pozove Amerikance da glasaju na predsjedničkim izborima u novembru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana