Први дан Нектар ОК фест: У оваквим временима панк никако не може да умре

Миња Шуковић
Први дан Нектар ОК фест: У оваквим временима панк никако не може да умре

Долина Сутјеске је у ове године испунила очекивања већ прве вечери фестивала, те су се на "Нектар ОК Фесту" сви присутни прве вечери забавилу уз добро познате панк и рок звукове КОБ-а, Гоблина и Нелета Карајлића, за коне су претходно публику а Сенсатион ОК стаге-у загријали Исказ и Морт удруженим снагама.

Поред концерата сегмент који такиђе краси овај фестивал је и Боок зона, у којој се првог дана одржала промоција књиге Бранка Голубовића Голуба "Изгужване мисли".

"За разлику од предходне књиге за ову су ме људи наговарали да пишем, и ја сам тада почео да пишем кратке приче које сам касније спаковао у једну цјелину", испричао је Голуб.

Петар Игњатовић, један од најпознатијих рок критичара током промоције је рекао како је

Србија тада у вријеме настајања "Гоблина" имала рок сцену какву није заслузила.

"Литар бензина је био 10 марака а бендови су свирали за пет марака, то вам све говори колико је тешко било успјети се и издићи", испричао је Игњатовић. Који је истакао како му се допала искреност у књизи те додао да на овим просторима нема добре рок биографије, а Голуб приликом писања није имао сакривене мисли и из тог разлога је ова публикација аутентична.

Да фестивал својин садржајем претендује да постане бољи и већи потврдио је и директор фестивала Дубравко Сувара.

"Оно што смо у старту зацртали је да будемо најбољи фестивал у земљи, те један од најбољих у региону. Иако нам временска прогноза мало не иде на руку, то је показатељ да са фестивалом нема копромиса те да наша публика не одустаје од добре забаве због кише. Ове године очекујемо више од 30 000 људи. Наш примарни циљ је да промовишемо природне љепоте овог краја, те да радимо на унапријеђењу самог Националног парка Сутјеска. Прије 14 година је потекла идеја да овај дио земље заживи, јер има прекрасан потенцијал, а музика је најбољи начин да се људима презентује овај крај“, истакао је Сувара.

Након сјајно одрађених концерата на Sensation ОК бини, и изврсног наступа Морта и Исказа, публика се преселила на Јäгермеистер Маин Стаге.

"Панкера ће увијек бити гомила, у оваквим временима панк никако не може да умре и оног тренутка кад ствари буду како треба неће више бити потребе за панкерима и "Гоблинима", истакао је Бранко Голубовић Голуб након сјајног наступа "Гоблина".

Такође ништа мање запажен наступ није имао ни Неле Карајлић који је публику запалио својим ван временским хитовима упркос чињеници да је већ неколико пута истакао како неће више да наступа на концертима.

"Мени није овдје први пут, моја жеља је била да свирам, обзиром на то да сам прошле године промовисао књигу. Када сам видио сав тај емотивни набој људи, јавила ми се јака жеља да наступим овдје", казао је Неле Карајлић.

Данас, другог дана фестивала публика ће крај базена имати прилику да поподне проведе у одличној атмосфери уз Небс Јацк-а. Највјернију фестивалску публику ОК кампере на ОК Сенсатион стаге-у дочекаће Ђорђе Миљеновић и Бјесови који ће публику припремити за друго фестивалско вече на главној бини уз Еду Маајку, Дубиозу Колектив и Хелем Нејсе. За афтер партy друге вечери задужени су Нипплепеопле.

Екипа Операције кино пажљиво је одабрала филмове који ће се сваке вечери приказивати на великом филмском платну од 21:00 у ОК цинема зони која је лоцирана испред Хотела „Младост“. Вечерас је на репертоару је филм „Бирдс оф Пассаге“. Такође, данас у 14:00 у ОК Боок Зони биће одржана промоција књиге „Живот с Иди(ј)отима“, Ненада Марјановића Др. Фрица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана