Prvi dan Nektar OK fest: U ovakvim vremenima pank nikako ne može da umre

Minja Šuković
Prvi dan Nektar OK fest: U ovakvim vremenima pank nikako ne može da umre

Dolina Sutjeske je u ove godine ispunila očekivanja već prve večeri festivala, te su se na "Nektar OK Festu" svi prisutni prve večeri zabavilu uz dobro poznate pank i rok zvukove KOB-a, Goblina i Neleta Karajlića, za kone su prethodno publiku a Sensation OK stage-u zagrijali Iskaz i Mort udruženim snagama.

Pored koncerata segment koji takiđe krasi ovaj festival je i Book zona, u kojoj se prvog dana održala promocija knjige Branka Golubovića Goluba "Izgužvane misli".

"Za razliku od predhodne knjige za ovu su me ljudi nagovarali da pišem, i ja sam tada počeo da pišem kratke priče koje sam kasnije spakovao u jednu cjelinu", ispričao je Golub.

Petar Ignjatović, jedan od najpoznatijih rok kritičara tokom promocije je rekao kako je

Srbija tada u vrijeme nastajanja "Goblina" imala rok scenu kakvu nije zasluzila.

"Litar benzina je bio 10 maraka a bendovi su svirali za pet maraka, to vam sve govori koliko je teško bilo uspjeti se i izdići", ispričao je Ignjatović. Koji je istakao kako mu se dopala iskrenost u knjizi te dodao da na ovim prostorima nema dobre rok biografije, a Golub prilikom pisanja nije imao sakrivene misli i iz tog razloga je ova publikacija autentična.

Da festival svojin sadržajem pretenduje da postane bolji i veći potvrdio je i direktor festivala Dubravko Suvara.

"Ono što smo u startu zacrtali je da budemo najbolji festival u zemlji, te jedan od najboljih u regionu. Iako nam vremenska prognoza malo ne ide na ruku, to je pokazatelj da sa festivalom nema kopromisa te da naša publika ne odustaje od dobre zabave zbog kiše. Ove godine očekujemo više od 30 000 ljudi. Naš primarni cilj je da promovišemo prirodne ljepote ovog kraja, te da radimo na unaprijeđenju samog Nacionalnog parka Sutjeska. Prije 14 godina je potekla ideja da ovaj dio zemlje zaživi, jer ima prekrasan potencijal, a muzika je najbolji način da se ljudima prezentuje ovaj kraj“, istakao je Suvara.

Nakon sjajno odrađenih koncerata na Sensation OK bini, i izvrsnog nastupa Morta i Iskaza, publika se preselila na Jägermeister Main Stage.

"Pankera će uvijek biti gomila, u ovakvim vremenima pank nikako ne može da umre i onog trenutka kad stvari budu kako treba neće više biti potrebe za pankerima i "Goblinima", istakao je Branko Golubović Golub nakon sjajnog nastupa "Goblina".

Takođe ništa manje zapažen nastup nije imao ni Nele Karajlić koji je publiku zapalio svojim van vremenskim hitovima uprkos činjenici da je već nekoliko puta istakao kako neće više da nastupa na koncertima.

"Meni nije ovdje prvi put, moja želja je bila da sviram, obzirom na to da sam prošle godine promovisao knjigu. Kada sam vidio sav taj emotivni naboj ljudi, javila mi se jaka želja da nastupim ovdje", kazao je Nele Karajlić.

Danas, drugog dana festivala publika će kraj bazena imati priliku da popodne provede u odličnoj atmosferi uz Nebs Jack-a. Najvjerniju festivalsku publiku OK kampere na OK Sensation stage-u dočekaće Đorđe Miljenović i Bjesovi koji će publiku pripremiti za drugo festivalsko veče na glavnoj bini uz Edu Maajku, Dubiozu Kolektiv i Helem Nejse. Za after party druge večeri zaduženi su Nipplepeople.

Ekipa Operacije kino pažljivo je odabrala filmove koji će se svake večeri prikazivati na velikom filmskom platnu od 21:00 u OK cinema zoni koja je locirana ispred Hotela „Mladost“. Večeras je na repertoaru je film „Birds of Passage“. Takođe, danas u 14:00 u OK Book Zoni biće održana promocija knjige „Život s Idi(j)otima“, Nenada Marjanovića Dr. Frica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana