Прва изјава побједника Евровизије 2024: Сломио сам и прст и трофеј

ГС
Foto: Eurosong

МАЛМЕ- Швајцарска је ове године однијела побједу на музичком такмичењу Евровизија 2024.

Немо је након проглашења побједника успио да сломи побједнички трофеј, али и да повриједи палац руке. Ипак, како је истакао, све је у реду, то не умањује његово тренутно расположење.

– Цијело ово искуство је било баш интензивно и не увек толико пријатно, много ствари је везано за љубав и јединство, било је толико различитих култура и људи који су били позитивни, предани музици и они су ми дали наду… Нисам само прекршило код, већ сам сломило и трофеј, као и палац, али све је ок, имам и нови трофеј – рекао је Немо кроз смијех.

Да подсјетимо, Немо Метлер је на Евровизији пјевао песму “Тhe Code”, која је како каже, дјелимично инспирисана и стварним животом.

Немо има 25 година и декларише се као небинарна особа, односно ни као мушко ни женско, већ као “они”.

– “Тhe Code” говори о путовању започетом спознајом да нисам ни мушкарац, ни жена. Тражење себе био је дуг и често тежак процес, али ништа није боље од слободе која је дошла спознајом да сам небинарна особа – рекао је Немо једном приликом, и истакао колико је значајна могућност да пјева на сцени у Малмеу.

– Невјероватна је част што могу да представљам Швајцарску на Евровизији. Ова платформа нуди велику прилику за изградњу мостова између различитих култура и генерација. Зато ми је као квир особи врло важно да се заузмем за цијелу ЛГБТQИА+ заједницу – закључио је Немо.

Хрватска важила за главног фаворита

Подсјетимо, финале “Евровизије 2024” одржало се синоћ у Малмеу у Шведској, а за главног фаворита важио је Бабy Ласагна са пјесмом “Рим Тим Таги Дим”. На другом мјесту је био Израел, са 18 посто, а на трећем Швајцарска са 15 посто. Али десио се преокрет и Хрватска је завршила на другом мјесто, а Немо као побједник, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана