Prva izjava pobjednika Evrovizije 2024: Slomio sam i prst i trofej

GS
Foto: Eurosong

MALME- Švajcarska je ove godine odnijela pobjedu na muzičkom takmičenju Evrovizija 2024.

Nemo je nakon proglašenja pobjednika uspio da slomi pobjednički trofej, ali i da povrijedi palac ruke. Ipak, kako je istakao, sve je u redu, to ne umanjuje njegovo trenutno raspoloženje.

– Cijelo ovo iskustvo je bilo baš intenzivno i ne uvek toliko prijatno, mnogo stvari je vezano za ljubav i jedinstvo, bilo je toliko različitih kultura i ljudi koji su bili pozitivni, predani muzici i oni su mi dali nadu… Nisam samo prekršilo kod, već sam slomilo i trofej, kao i palac, ali sve je ok, imam i novi trofej – rekao je Nemo kroz smijeh.

Da podsjetimo, Nemo Metler je na Evroviziji pjevao pesmu “The Code”, koja je kako kaže, djelimično inspirisana i stvarnim životom.

Nemo ima 25 godina i deklariše se kao nebinarna osoba, odnosno ni kao muško ni žensko, već kao “oni”.

– “The Code” govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac, ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba – rekao je Nemo jednom prilikom, i istakao koliko je značajna mogućnost da pjeva na sceni u Malmeu.

– Nevjerovatna je čast što mogu da predstavljam Švajcarsku na Evroviziji. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao kvir osobi vrlo važno da se zauzmem za cijelu LGBTQIA+ zajednicu – zaključio je Nemo.

Hrvatska važila za glavnog favorita

Podsjetimo, finale “Evrovizije 2024” održalo se sinoć u Malmeu u Švedskoj, a za glavnog favorita važio je Baby Lasagna sa pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. Na drugom mjestu je bio Izrael, sa 18 posto, a na trećem Švajcarska sa 15 posto. Ali desio se preokret i Hrvatska je završila na drugom mjesto, a Nemo kao pobjednik, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana