Прошло је 30 година од филма "Кад јагањци утихну": "Плашио сам се да причам са Џоди Фостер" ВИДЕО

ГС
Foto: Profimedia

Филм "Кад јагањци утихну" премијерно је приказан 14. фебруара 1991. године, а остварио је огромну зараду и изазвао сјајне реакције публике.

Тридесет година касније, Ентони Хопкинс и Џоди Фостер су у видео-позиву разговарали о овом великом филму који је обиљежио њихове каријере.

Хопкинс се кроз разговор присјетио 1989. године, када је први пут погледао сценарио.

"Био сам у Лондону, гдје сам радио на представи 'М. Butterfly'. Агент ми је послао сценарио, а након што сам прочитао десет страница позвао сам га и питао да ли је ријеч о правој понуди. Тада сам рекао да је то најбољи сценарио који сам икада прочитао", рекао је Хопкинс.

Додао је како није могао да вјерује да ће радити са Џоди Фостер: "Плашио сам се да разговарам са тобом. Мислио сам: 'Она је управо добила Оскара!'", рекао јој је.

Фостер је додала како је намјерно утицала на тон свог гласа, јер је лик Клерис видјела као некога ко је уплашен и тих. Уз то је споменула и чињеницу да је Хопкинс такође промијенио свој глас како би га прилагодио улози, али и како је његов глас био додатно уређен у монтажи филма, преноси Кликс.

Хопкинс додаје како је сам утицао на то како ће се Ханибал Лектор облачити и понашати. Његова је одлука била да што мање трепће, јер је желио да хиппнотише публику.

"Није ствар у трептању, него у томе колико се крећете. Мир има посебну моћ која утиче на људе", истиче Хопкинс.

У видео-снимку испод можете погледати цијели интервју за Variety.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана