Prošlo je 30 godina od filma "Kad jaganjci utihnu": "Plašio sam se da pričam sa Džodi Foster" VIDEO

GS
Foto: Profimedia

Film "Kad jaganjci utihnu" premijerno je prikazan 14. februara 1991. godine, a ostvario je ogromnu zaradu i izazvao sjajne reakcije publike.

Trideset godina kasnije, Entoni Hopkins i Džodi Foster su u video-pozivu razgovarali o ovom velikom filmu koji je obilježio njihove karijere.

Hopkins se kroz razgovor prisjetio 1989. godine, kada je prvi put pogledao scenario.

"Bio sam u Londonu, gdje sam radio na predstavi 'M. Butterfly'. Agent mi je poslao scenario, a nakon što sam pročitao deset stranica pozvao sam ga i pitao da li je riječ o pravoj ponudi. Tada sam rekao da je to najbolji scenario koji sam ikada pročitao", rekao je Hopkins.

Dodao je kako nije mogao da vjeruje da će raditi sa Džodi Foster: "Plašio sam se da razgovaram sa tobom. Mislio sam: 'Ona je upravo dobila Oskara!'", rekao joj je.

Foster je dodala kako je namjerno uticala na ton svog glasa, jer je lik Kleris vidjela kao nekoga ko je uplašen i tih. Uz to je spomenula i činjenicu da je Hopkins takođe promijenio svoj glas kako bi ga prilagodio ulozi, ali i kako je njegov glas bio dodatno uređen u montaži filma, prenosi Kliks.

Hopkins dodaje kako je sam uticao na to kako će se Hanibal Lektor oblačiti i ponašati. Njegova je odluka bila da što manje trepće, jer je želio da hippnotiše publiku.

"Nije stvar u treptanju, nego u tome koliko se krećete. Mir ima posebnu moć koja utiče na ljude", ističe Hopkins.

U video-snimku ispod možete pogledati cijeli intervju za Variety.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana