Пројекат “ОК тима” наставља своје путовање градовима Републике Српске: “Караван” долази у Требиње и Бањалуку

Г.С.
Пројекат “ОК тима” наставља своје путовање градовима Републике Српске: “Караван” долази у Требиње и Бањалуку

Након успјешне реализације програма у Фочи “Нектар ОК фест караван” наставља своје путовање према Требињу, а посјетиоце 31. октобра и 1. новембра очекује садржајан и квалитетан програм.

У суботу у требињском клубу “Ундергроунд” у 12 часова биће одржана промоција књиге “Бунт деце социјализма” аутора Душана Весића. Истога дана у 19 часова, у галерији Културног центра Требиње биће и званично отворена изложба фотографија “ОК фест ретроспектива” аутора Ведрана Шевчука и Марка Ристића.

- Књигом “Бунт деце социјализма” хтео сам да подсетим на лепша времена. Сећајући се доброг, можда пронађемо неку инспирацију за будућност. Нови талас је важан догађај у нашој култури, а сваком таквом догађају потребно је повремено преиспитивање. После четрдесет година ваљало је подвући црту. Најзад, веровао сам да има оних који би радо сазнали више о свим оним хитовима који се и данас чине свежим као да нису стари четири деценије - навео је сам Весић недавно у једном разговору за “Глас Српске”.

Након свечаног отварања од 20 часова у позоришној сали Културног центра наступиће Ненад Марић (Краљ Чачка), који ће наступити у соло/дуо варијанти.

Како су најавили из “ОК тима” цјелокупан програм биће реализован у складу с тренутним епидемиолошким мјерама. Пројекције филмова “Туста” режисера Андреја Коровљева планирана је за 1. новембар од 18 часова, а “Небеска тема - прича о Влади Дивљану” Младена Матичевића од 20 часова. Пројекције ће бити одржане у биоскопу Културног центра Требиње.

Директор фестивала Дубравко Сувара раније је објаснио да су креирањем “Нектар ОК фест каравана” хтјели да у градовима Српске рашире културне садржаје, а у исто вријеме да свима који су раније долазили на “ОК фест” донесу дашак Тјентишта.

- Циљ овог путовања је креирање што квалитетнијих културних садржаја и програма у Српској и БиХ, који су у потпуности обустављени током већег дијела године усљед посљедица изазваних пандемијом вируса корона. Галеријски простори били су празни, биоскопске сале нису приказивале филмове, нема промоција књига, нема концертних догађаја и мислим да смо, као највећи музички фестивал, одговорни да све то поново вратимо и представимо нашој публици - објаснио је Сувара.

“ОК тим” је потврдио и програм “Нектар ОК фест каравана”, који ће у Бањалуку стићи 10. и 11. новембра, а који ће бити реализован у сарадњи са Банским двором Културним центром.

- У Бањалуци нас очекује промоција књиге Бранка Росића “За сутра најављују коначно разведравање”, изложба фотографија “ОК фест ретроспектива”, пројекције филмова “Туста” и “Небеска тема - прича о Влади Дивљану” те ан плагд концерт бенда “!Канда, Коџа и Небојша” - најављују из “ОК тима” те наглашавају да ће све информације о сатницама догађаја ускоро објавити на својој званичној фестивалској страници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана