Projekat “OK tima” nastavlja svoje putovanje gradovima Republike Srpske: “Karavan” dolazi u Trebinje i Banjaluku

G.S.
Projekat “OK tima” nastavlja svoje putovanje gradovima Republike Srpske: “Karavan” dolazi u Trebinje i Banjaluku

Nakon uspješne realizacije programa u Foči “Nektar OK fest karavan” nastavlja svoje putovanje prema Trebinju, a posjetioce 31. oktobra i 1. novembra očekuje sadržajan i kvalitetan program.

U subotu u trebinjskom klubu “Underground” u 12 časova biće održana promocija knjige “Bunt dece socijalizma” autora Dušana Vesića. Istoga dana u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra Trebinje biće i zvanično otvorena izložba fotografija “OK fest retrospektiva” autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića.

- Knjigom “Bunt dece socijalizma” hteo sam da podsetim na lepša vremena. Sećajući se dobrog, možda pronađemo neku inspiraciju za budućnost. Novi talas je važan događaj u našoj kulturi, a svakom takvom događaju potrebno je povremeno preispitivanje. Posle četrdeset godina valjalo je podvući crtu. Najzad, verovao sam da ima onih koji bi rado saznali više o svim onim hitovima koji se i danas čine svežim kao da nisu stari četiri decenije - naveo je sam Vesić nedavno u jednom razgovoru za “Glas Srpske”.

Nakon svečanog otvaranja od 20 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra nastupiće Nenad Marić (Kralj Čačka), koji će nastupiti u solo/duo varijanti.

Kako su najavili iz “OK tima” cjelokupan program biće realizovan u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama. Projekcije filmova “Tusta” režisera Andreja Korovljeva planirana je za 1. novembar od 18 časova, a “Nebeska tema - priča o Vladi Divljanu” Mladena Matičevića od 20 časova. Projekcije će biti održane u bioskopu Kulturnog centra Trebinje.

Direktor festivala Dubravko Suvara ranije je objasnio da su kreiranjem “Nektar OK fest karavana” htjeli da u gradovima Srpske rašire kulturne sadržaje, a u isto vrijeme da svima koji su ranije dolazili na “OK fest” donesu dašak Tjentišta.

- Cilj ovog putovanja je kreiranje što kvalitetnijih kulturnih sadržaja i programa u Srpskoj i BiH, koji su u potpunosti obustavljeni tokom većeg dijela godine usljed posljedica izazvanih pandemijom virusa korona. Galerijski prostori bili su prazni, bioskopske sale nisu prikazivale filmove, nema promocija knjiga, nema koncertnih događaja i mislim da smo, kao najveći muzički festival, odgovorni da sve to ponovo vratimo i predstavimo našoj publici - objasnio je Suvara.

“OK tim” je potvrdio i program “Nektar OK fest karavana”, koji će u Banjaluku stići 10. i 11. novembra, a koji će biti realizovan u saradnji sa Banskim dvorom Kulturnim centrom.

- U Banjaluci nas očekuje promocija knjige Branka Rosića “Za sutra najavljuju konačno razvedravanje”, izložba fotografija “OK fest retrospektiva”, projekcije filmova “Tusta” i “Nebeska tema - priča o Vladi Divljanu” te an plagd koncert benda “!Kanda, Kodža i Nebojša” - najavljuju iz “OK tima” te naglašavaju da će sve informacije o satnicama događaja uskoro objaviti na svojoj zvaničnoj festivalskoj stranici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana