Признање за "Паразита" исписало историју

Agencije
Признање за "Паразита" исписало историју

Свечана церемонија додјела награда Удружења филмских и телевизијских глумаца (САГ) одржана је 26. пут у Лос Анђелесу, а окупила је најпознатија холивудска глумачка имена.

Филм "Паразит" ушао је у историју као први филм на страном језику, који је у недјељу навече освојио престижну награду САГ-а за најбољи глумачки ансамбл. Овим признањем исписана је историја

Најпријатније изненађење вечери били су многобројни говори о прихватању, који су готово били лишени политике.

Јужнокорејски филм "Паразит" био је у центру пажње током цијеле церемоније, а пет чланова глумачке екипе били су на позорници, како би прихватили награду.

- Велика ми је част примити ову награду пред тако невјероватним глумцима, којима се одувијек дивим. Никада нећу заборавити ову невјероватну ноћ - рекао је глумац Сонг Канг-Ху.

Редитељ Бонг Јун-Ху, видно поносан, пратио је додјелу престижних награда са свог мјеста у публици.

Церемонија додјеле САГ награда се помно пратила, дјелимично због тога да би се утврдило како би се могла одвијати овогодишња додјела награда "Оскар", иако филм "1917" за којег многи претпостављају да би могао добити највећу глумачку награду, није био међу кандидатима за ову награду.

Хоакин Финикс и Рене Зелвегер добили су главне глумачке награде за улоге у филмовима "Џокер" и "Џуди".

Споредне награде припале су очекиваним филмским фаворитима, а то су Лора Дерн и Бред Пит који су остварили улоге у филмовима "Брачна прича" и "Било једном у Холивуду".

Глумица Џенифер Енистон покупила је трофеј за драму "Моrning Show", освојивши прву филмску награду за нови програмски сервис Ap­ple TV+.

"Амазон" је добио своју другу награду за најбољи комични ансамбл за "Чудесна госпођа Маисел", а "Нетфликсова" историја британске краљевске породице "Круна", први пут је окруњена за најбољи драмски ансамбл.

У међувремену, Питер Динклиџ је побиједио први пут, послије шест номинација, за улогу у ХБО серији "Игра престола". Награду за животно дјело добио је Роберт де Ниро

Филмске и телевизијске награде за најбољи каскадерски ансамбл припале су филмовима "Осветници: Завршница" и "Игра престола".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана