“Притајено зло” повратак хорору преживљавања

Агенције
“Притајено зло” повратак хорору преживљавања

Високобуџетни хорор филмови вратили су се у посљедњих неколико година на велика врата и доживјели праву ренесансу, почевши са хорор остварењем “То” и његовим наставком.

Још једна популарна хорор франшиза, “Притајено зло”, такође ће ускоро имати велики повратак у биоскопе. Најпродаванија зомби видео-игра већ је осјетила успјех на великим екранима серијом филмова у којој је главну улогу имала Мила Јовович. Посљедњи филм из франшизе изашао је 2017. године, те је сматран комерцијалним и критичким неуспјехом.

Сада, двије године након тога, Јоханес Робертс се спрема да донесе свјежу крв у ову зомби франшизу. Робертс је раније режирао филм “47 Meters Down” и његов наставак па, према томе, није странац када је ријеч о жанру џ којем је основ радње бјежање од безумног непријатеља и преживљавање.

- Ми смо тренутно у активном развоју филма. Послао сам своју идеју и свима се допала. Биће супер и биће страшно. И враћамо се коријену видео-игара. У овом тренутку не могу рећи ништа више од овога, али биће забавно - рекао је Робертс који би требало да режира филм по сценарију Грега Русоа.

Ослањајући се на Робертсове ријечи, сви фанови “Притајеног зла” могу очекивати пуно правог хорора на филму и повратак коријенима франшизе.

У ранијим филмовима, у којима је глумила Мила Јовович, главни дијелови радње су направљени изнова, а само су хорор зомби елементи убачени из видео-игре. Главни протагонисти игара нису били у централном фокусу филмова, а нови протагонисти су створени само за филмове.

То је био главни разлог зашто су фанови видео-игара тешко прихватали ове филмове. Изгледали су као самостални зомби хорор филмови, који осим назива и повремених споредних ликова нису имали никакве везе с видео-играма.

Ако предстојећи филм буде направљен као прави хорор, с осјећајем напетости, могао би постати хорор класик, као и видео-игре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана