“Pritajeno zlo” povratak hororu preživljavanja

Agencije
“Pritajeno zlo” povratak hororu preživljavanja

Visokobudžetni horor filmovi vratili su se u posljednjih nekoliko godina na velika vrata i doživjeli pravu renesansu, počevši sa horor ostvarenjem “To” i njegovim nastavkom.

Još jedna popularna horor franšiza, “Pritajeno zlo”, takođe će uskoro imati veliki povratak u bioskope. Najprodavanija zombi video-igra već je osjetila uspjeh na velikim ekranima serijom filmova u kojoj je glavnu ulogu imala Mila Jovovič. Posljednji film iz franšize izašao je 2017. godine, te je smatran komercijalnim i kritičkim neuspjehom.

Sada, dvije godine nakon toga, Johanes Roberts se sprema da donese svježu krv u ovu zombi franšizu. Roberts je ranije režirao film “47 Meters Down” i njegov nastavak pa, prema tome, nije stranac kada je riječ o žanru dž kojem je osnov radnje bježanje od bezumnog neprijatelja i preživljavanje.

- Mi smo trenutno u aktivnom razvoju filma. Poslao sam svoju ideju i svima se dopala. Biće super i biće strašno. I vraćamo se korijenu video-igara. U ovom trenutku ne mogu reći ništa više od ovoga, ali biće zabavno - rekao je Roberts koji bi trebalo da režira film po scenariju Grega Rusoa.

Oslanjajući se na Robertsove riječi, svi fanovi “Pritajenog zla” mogu očekivati puno pravog horora na filmu i povratak korijenima franšize.

U ranijim filmovima, u kojima je glumila Mila Jovovič, glavni dijelovi radnje su napravljeni iznova, a samo su horor zombi elementi ubačeni iz video-igre. Glavni protagonisti igara nisu bili u centralnom fokusu filmova, a novi protagonisti su stvoreni samo za filmove.

To je bio glavni razlog zašto su fanovi video-igara teško prihvatali ove filmove. Izgledali su kao samostalni zombi horor filmovi, koji osim naziva i povremenih sporednih likova nisu imali nikakve veze s video-igrama.

Ako predstojeći film bude napravljen kao pravi horor, s osjećajem napetosti, mogao bi postati horor klasik, kao i video-igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana