Принц Чарлс: Обезбиједити помоћ позориштима и оркестрима

Agencije
Принц Чарлс: Обезбиједити помоћ позориштима и оркестрима

Принц Чарлс исказао је забринутост поводом опстанка позоришта и оркестара због пандемије вируса корона и поручио да је важно да се пронађе начин да им се помогне, пренио је ББЦ.

Многа позоришта и концертне хале у Великој Британији нашли су се у неповољном положају након увођења мјера карантина и још нема назнака када би поново могли да почну с радом.

У интервјуу за Класик ФМ у којем је говорио о својој љубави према класичној музици, принц Чарлс је истакао да је важно да се пронађе начин да оркестри и друге умјетничке групе опстану и током пандемије. Он је рекао да су у питању скупи облици умјетности, али да имају снажан утицај у свијету и да мора да се нађе начина да се помогне овим изузетним људима и организацијама да преживе пандемију. Принц је додао и да су културне институције од "изузетног значаја" за економију.

Неке културне и умјетничке институције и организације у Великој Британији већ су упозориле да ће се суочити с финансијским колапсом уколико не буду добиле помоћ Владе због пандемије вируса корона.

Краљевска опера саопштила је да је због вируса корона остала без 60 одсто прихода.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана