Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima

Agencije
Princ Čarls: Obezbijediti pomoć pozorištima i orkestrima

Princ Čarls iskazao je zabrinutost povodom opstanka pozorišta i orkestara zbog pandemije virusa korona i poručio da je važno da se pronađe način da im se pomogne, prenio je BBC.

Mnoga pozorišta i koncertne hale u Velikoj Britaniji našli su se u nepovoljnom položaju nakon uvođenja mjera karantina i još nema naznaka kada bi ponovo mogli da počnu s radom.

U intervjuu za Klasik FM u kojem je govorio o svojoj ljubavi prema klasičnoj muzici, princ Čarls je istakao da je važno da se pronađe način da orkestri i druge umjetničke grupe opstanu i tokom pandemije. On je rekao da su u pitanju skupi oblici umjetnosti, ali da imaju snažan uticaj u svijetu i da mora da se nađe načina da se pomogne ovim izuzetnim ljudima i organizacijama da prežive pandemiju. Princ je dodao i da su kulturne institucije od "izuzetnog značaja" za ekonomiju.

Neke kulturne i umjetničke institucije i organizacije u Velikoj Britaniji već su upozorile da će se suočiti s finansijskim kolapsom ukoliko ne budu dobile pomoć Vlade zbog pandemije virusa korona.

Kraljevska opera saopštila je da je zbog virusa korona ostala bez 60 odsto prihoda.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana