Преминуо оснивач састава “Boney М”

Г.С.
Преминуо оснивач састава “Boney М”

МАЈАМИ - Оснивач групе “Boney М” Френк Фаријан, преминуо је у 82. години, саопштила је његова породица.

Њемачки пјевач и музички продуцент, познат по хитовима “Rasputin” и “Daddy Cool”, преминуо је мирно у свом стану у Мајамију на Флориди.

Фаријан је током своје вишедеценијске каријере радио са бројним суперзвијездама, укључујући Стивија Вондера и Мит Лоуфа.

Продуцент, који је такође основао дуо “Мили Ванили”, продао је више од 800 милиона плоча од којих је 150 милиона само са “Boney М”.

Овај састав био је права сензација не само у Њемачкој већ и широм свијета. Између 1975. године и 1988. година на листама 10 најбољих пјесама у Њемачкој имали су чак 38 пјесама. Од тих нумера, 15 се нашло на врховима листа. Синглови “Mary's Boy Child”, “Rivers of Babylom” и “Brown Girl in the Ring” у Великој Британији су међу пет најпродаванијих плоча икад.

Осим поменутих бендова, Фаријан је сарађивао и са саставима као што су  “La Bouche”, “Gilla” и “Eruption”.

Фаријаново здравље је неко вријеме било озбиљно слабо јер је имао операцију на срцу. У свом посљедњем интервјуу њемачком листу “Билд” у новембру, музичар је објаснио како му је операција спасила живот. Међутим, Фаријаново стање се након захвата погоршало, пренио је “Билд”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана