Preminuo osnivač sastava “Boney M”

G.S.
Preminuo osnivač sastava “Boney M”

MAJAMI - Osnivač grupe “Boney M” Frenk Farijan, preminuo je u 82. godini, saopštila je njegova porodica.

Njemački pjevač i muzički producent, poznat po hitovima “Rasputin” i “Daddy Cool”, preminuo je mirno u svom stanu u Majamiju na Floridi.

Farijan je tokom svoje višedecenijske karijere radio sa brojnim superzvijezdama, uključujući Stivija Vondera i Mit Loufa.

Producent, koji je takođe osnovao duo “Mili Vanili”, prodao je više od 800 miliona ploča od kojih je 150 miliona samo sa “Boney M”.

Ovaj sastav bio je prava senzacija ne samo u Njemačkoj već i širom svijeta. Između 1975. godine i 1988. godina na listama 10 najboljih pjesama u Njemačkoj imali su čak 38 pjesama. Od tih numera, 15 se našlo na vrhovima lista. Singlovi “Mary's Boy Child”, “Rivers of Babylom” i “Brown Girl in the Ring” u Velikoj Britaniji su među pet najprodavanijih ploča ikad.

Osim pomenutih bendova, Farijan je sarađivao i sa sastavima kao što su  “La Bouche”, “Gilla” i “Eruption”.

Farijanovo zdravlje je neko vrijeme bilo ozbiljno slabo jer je imao operaciju na srcu. U svom posljednjem intervjuu njemačkom listu “Bild” u novembru, muzičar je objasnio kako mu je operacija spasila život. Međutim, Farijanovo stanje se nakon zahvata pogoršalo, prenio je “Bild”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana