Преминуо Брајс Армстронг, човјек који је посуђивао глас јунацима цртаног филма

Агенције
Преминуо Брајс Армстронг, човјек који је посуђивао глас јунацима цртаног филма

Брајс Армстронг наратор популарне анимиране серије "Змајева кугла", преминуо је у 84. години у свом дому у САД.

То је тужна вијест за све љубитеље анимираних серија, а поготово оне старије генерације које су га запамтиле баш по "Змајевој кугли" и мноштву карактера којима је посуђивао глас.

Вијест о смрти Армстронга потврдила је агенција Мери Колинс обавијештавајући јавност да је њихов драги клијент и пријатељ Брајс Амстронг преминуо 10. јануара у свом дому природном смрћу.

"Сви они који не познају лик и дјело Брајса, с обзиром да је у пензију отишао 2009. године, ријеч је о изузетно ретко талентованом синхронизатору и веома симпатичном и забавном човјеку", навели су у саопштењу.

Брајс Армстронг је каријеру започео 1964. године на радију да би након тога, у касним осамдесетим годинама почео посуђивати свој глас за рекламе.

"У том периоду била сам агент за тражење талената у Блум агенцији и имала сам част да сарађујем са Армстронгом, а касније да га имам за доживотног колегу и талентовану особу коме сам одлучила да будем доживотни агент", рекла је челница агенције Мери Колинс.

Брајс Армстронг је рођен 3. јануара 1936. године у Тексасу у САД. Његова супруга Маријана је преминула веома млада у 42. години, што је овог талентованог човјека много потресло, али успио је да се опорави уз шесторо дјеце, преноси Кликс.

Бројни љубитељи анимираних серија, али и поштоваоци лика и дјела Брајса Армстронга, опростили су се од њега на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана