Preminuo Brajs Armstrong, čovjek koji je posuđivao glas junacima crtanog filma

Agencije
Preminuo Brajs Armstrong, čovjek koji je posuđivao glas junacima crtanog filma

Brajs Armstrong narator popularne animirane serije "Zmajeva kugla", preminuo je u 84. godini u svom domu u SAD.

To je tužna vijest za sve ljubitelje animiranih serija, a pogotovo one starije generacije koje su ga zapamtile baš po "Zmajevoj kugli" i mnoštvu karaktera kojima je posuđivao glas.

Vijest o smrti Armstronga potvrdila je agencija Meri Kolins obaviještavajući javnost da je njihov dragi klijent i prijatelj Brajs Amstrong preminuo 10. januara u svom domu prirodnom smrću.

"Svi oni koji ne poznaju lik i djelo Brajsa, s obzirom da je u penziju otišao 2009. godine, riječ je o izuzetno retko talentovanom sinhronizatoru i veoma simpatičnom i zabavnom čovjeku", naveli su u saopštenju.

Brajs Armstrong je karijeru započeo 1964. godine na radiju da bi nakon toga, u kasnim osamdesetim godinama počeo posuđivati svoj glas za reklame.

"U tom periodu bila sam agent za traženje talenata u Blum agenciji i imala sam čast da sarađujem sa Armstrongom, a kasnije da ga imam za doživotnog kolegu i talentovanu osobu kome sam odlučila da budem doživotni agent", rekla je čelnica agencije Meri Kolins.

Brajs Armstrong je rođen 3. januara 1936. godine u Teksasu u SAD. Njegova supruga Marijana je preminula veoma mlada u 42. godini, što je ovog talentovanog čovjeka mnogo potreslo, ali uspio je da se oporavi uz šestoro djece, prenosi Kliks.

Brojni ljubitelji animiranih serija, ali i poštovaoci lika i djela Brajsa Armstronga, oprostili su se od njega na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana