Познато колико је ​Александра Пријовић зарадила од пет концерата у Осијеку

GS
Foto: Instagram

​Александра Пријовић (28) с пет концерата у пет дана је рекордерка у попуњавању "Градског врта" у Осијеку. У том периоду продефиловало је кроз Велику дворану око 25.000 људи. У недјељу иза 23 сата завршила је "Пријоманија" у Осијеку, а прије него што се настави у Ријеци и Вараждину, сви се питају колико је Прија зарадила и колико је пјевачицу из Белога Манастира то све коштало?

Велика дворана "Градског врта" може примити до 6.500 хиљада људи, а код Александре је капацитет био мањи због барских столова.

"Свако вече је било распродано. Отприлике је било око 5000 обожавалаца на сваком концерту" кажу организатори. Према слободној процјени, Александра је само од продаје карата зарадила 875.000 евра. Најјефтинија карта била је 25, а најскупља 45 евра, колико је било потребно издвојити за ВИП сто.

Међутим, у то треба урачунати трошкове као што је закуп дворане, сценографија, свјетла, бенд... Нису ти трошкови мали, али су наспрам зараде занемариви. 

Александра је, према цјеновнику велике дворане, закуп простора за пет концерата платила око 50.000 евра. "Најам велике дворане с трибинама у Наставно-шпортској дворани 'Градски врт' по једном концерту износи 9954.21 евра с ПДВ-ом. У 2023. години у дворанама којима управљају Шпортски објекти одржано је 16 концерата, од тога девет у великој дворани 'Градски врт'. Зарада Шпортских објеката по једном изнајмљивању износи око пет хиљада евра" рекао је за "Глас Славоније" Роберт Селигман, директор Шпортских објеката, који управљају двораном "Градски врт". 

Селигман је додао да изнајмљивач, у овом случају Александра Пријовић, има обавезу плаћања кориштења двораном, пријаве скупа МУП-у, осигурати заштитарску и редарску службу те осигурати дежурну љекарску службу.

Такође, у обавези је направити полису осигурања посјетилаца од посљедица несретног случаја и одговорности за ствари. Шпортски објекти пак имају обавезу осигурати несметани улазак у дворану, осигурати гардеробе са санитарним уређајима, приступ интернет мрежи и осигурати дежурно особље.

Српски медији тврде да би Александрина зарада била и већа да није толико уложила у костиме и продукцији. Наводно су њени блиски пријатељи и породица покушали утицати не троши толики новац. 

"Само за стилисту, одјевне комбинације и комплетан тим који је задужен за њен изглед издвојила је више од 50.000 евра! Сурови је професионалац и не жали средства само како би све било перфектно и како би публика с њеног концерта отишла срећна. Због тога је тренутно најпопуларнија, најуспјешнија и најплаћенија наша пјевачица. Многи су јој савјетовали да среже трошкове, да ангажује јефтинију продукцију, да изнајми скромнију опрему, да не купује костиме од 10.000 евра, али она није жељела ни чути. Свјесна чињенице да живи свој највећи сан који јој се можда никада више неће поновити, жели да заувијек иза њених концерата остану видеоснимци као свједочанство једног времена и њеног вртоглавог успјеха" рекао је извор близак пјевачици, преноси "24Сата".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана