Poznato koliko je ​Aleksandra Prijović zaradila od pet koncerata u Osijeku

GS
Foto: Instagram

​Aleksandra Prijović (28) s pet koncerata u pet dana je rekorderka u popunjavanju "Gradskog vrta" u Osijeku. U tom periodu prodefilovalo je kroz Veliku dvoranu oko 25.000 ljudi. U nedjelju iza 23 sata završila je "Prijomanija" u Osijeku, a prije nego što se nastavi u Rijeci i Varaždinu, svi se pitaju koliko je Prija zaradila i koliko je pjevačicu iz Beloga Manastira to sve koštalo?

Velika dvorana "Gradskog vrta" može primiti do 6.500 hiljada ljudi, a kod Aleksandre je kapacitet bio manji zbog barskih stolova.

"Svako veče je bilo rasprodano. Otprilike je bilo oko 5000 obožavalaca na svakom koncertu" kažu organizatori. Prema slobodnoj procjeni, Aleksandra je samo od prodaje karata zaradila 875.000 evra. Najjeftinija karta bila je 25, a najskuplja 45 evra, koliko je bilo potrebno izdvojiti za VIP sto.

Međutim, u to treba uračunati troškove kao što je zakup dvorane, scenografija, svjetla, bend... Nisu ti troškovi mali, ali su naspram zarade zanemarivi. 

Aleksandra je, prema cjenovniku velike dvorane, zakup prostora za pet koncerata platila oko 50.000 evra. "Najam velike dvorane s tribinama u Nastavno-športskoj dvorani 'Gradski vrt' po jednom koncertu iznosi 9954.21 evra s PDV-om. U 2023. godini u dvoranama kojima upravljaju Športski objekti održano je 16 koncerata, od toga devet u velikoj dvorani 'Gradski vrt'. Zarada Športskih objekata po jednom iznajmljivanju iznosi oko pet hiljada evra" rekao je za "Glas Slavonije" Robert Seligman, direktor Športskih objekata, koji upravljaju dvoranom "Gradski vrt". 

Seligman je dodao da iznajmljivač, u ovom slučaju Aleksandra Prijović, ima obavezu plaćanja korištenja dvoranom, prijave skupa MUP-u, osigurati zaštitarsku i redarsku službu te osigurati dežurnu ljekarsku službu.

Takođe, u obavezi je napraviti polisu osiguranja posjetilaca od posljedica nesretnog slučaja i odgovornosti za stvari. Športski objekti pak imaju obavezu osigurati nesmetani ulazak u dvoranu, osigurati garderobe sa sanitarnim uređajima, pristup internet mreži i osigurati dežurno osoblje.

Srpski mediji tvrde da bi Aleksandrina zarada bila i veća da nije toliko uložila u kostime i produkciji. Navodno su njeni bliski prijatelji i porodica pokušali uticati ne troši toliki novac. 

"Samo za stilistu, odjevne kombinacije i kompletan tim koji je zadužen za njen izgled izdvojila je više od 50.000 evra! Surovi je profesionalac i ne žali sredstva samo kako bi sve bilo perfektno i kako bi publika s njenog koncerta otišla srećna. Zbog toga je trenutno najpopularnija, najuspješnija i najplaćenija naša pjevačica. Mnogi su joj savjetovali da sreže troškove, da angažuje jeftiniju produkciju, da iznajmi skromniju opremu, da ne kupuje kostime od 10.000 evra, ali ona nije željela ni čuti. Svjesna činjenice da živi svoj najveći san koji joj se možda nikada više neće ponoviti, želi da zauvijek iza njenih koncerata ostanu videosnimci kao svjedočanstvo jednog vremena i njenog vrtoglavog uspjeha" rekao je izvor blizak pjevačici, prenosi "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana