Познати гости на концерту групе „Електрични оргазам” 9. децембра

Танјуг
Познати гости на концерту групе „Електрични оргазам” 9. децембра

БЕОГРАД - Београдски рок бенд „Електрични оргазам” открио је да ће њхови гости на предстојећем концерту 9. децембра у Комбанк Дворани бити чланови бенда „YU Група”, „Артан Лили” и „Партибрејкерс”.

Као што је и најављено, послије скоро двије године од одлагања услијед пандемије, коначно су се стекли услови да се концертно обиљежи 40 година постојања „Електричног оргазма”, како и доликује овако значајном јубилеју.

Чувени бенд је за ту прилику одлучио да окупи многе колеге и музичаре који су их пратили током свих ових деценија.

„Успели смо да окупимо све генерације музичара на овом слављеничком концерту. Јако нам је драго што ће ту бити наше драге колеге из „YU Групе” - Жика и Драги Јелић, Антон из „Партибрејкерса”, као и Јовец из оригиналне поставе „Оргазма”. Ту су нам и млађи пријатељи, који ће у једном тренутку са нама поделити бину и слављенички моменат: Бојан и Романа Слачала из бенда Артан Лили”, открио је Срђан Гојковић Гиле, фронтмен рок састава, а најавио је и још једну важну гошћу.

„Посебно нам је драго што ће са нама те вечери бити и Дуца Марковић, која ће отворити слављенички концерт у Комбанк дворани 9. децембра. Дуца је била присутна баш те вечери када је бенд настао у кафани ,,Морнар”, а после концерта македонске групе „Леб и Сол”, који смо претходно заједно посетили управо у Дому синдиката, како се тада звала Комбанк дворана”, додаје Гиле подсетник када је њихоВ бенд основан, 13. јануара 1980. године.

Бенд за слављенички концерт у Београду припрема и ексклузивни репертоар на коме ће се поред највећих хитова наћи и неке пјесме које дуго нису свирали у престоници, али и посебан блок пјесама посвећен култном албуму ,,Пакет аранжман” (1981).

Поред своје три пјесме са најважније новоталасне компилације ,,Крокодили долазе”, „Златни папагај” и „Ви”, Електрични оргазам ће први пут у каријери одсвирати и неке пјесме група „Идоли” и Шарло акробата”, које су се нашле на овој антологијској плочи.

Биће то јединствена прилика за све музичке љубитеље да чују своје омиљене пјесме уз које су одрастали, а које њихови оригинални аутори, нажалост, више никада неће одсвирати.

Група „Електрични оргазам” добитник је и овогодишње музичке награде „ГОДУМ” за најбољу рок групу 2020. године. Ово значајно признање им је недавно додијелило Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије.

Будући да су и даље на снази здравствене превентивне мјере, посјетиоцима концерта биће неопходан дигитални зелени сертификати који могу бити у дигиталном формату у телефону или одштампани на папиру.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана