Poznati gosti na koncertu grupe „Električni orgazam” 9. decembra

Tanjug
Poznati gosti na koncertu grupe „Električni orgazam” 9. decembra

BEOGRAD - Beogradski rok bend „Električni orgazam” otkrio je da će njhovi gosti na predstojećem koncertu 9. decembra u Kombank Dvorani biti članovi benda „YU Grupa”, „Artan Lili” i „Partibrejkers”.

Kao što je i najavljeno, poslije skoro dvije godine od odlaganja uslijed pandemije, konačno su se stekli uslovi da se koncertno obilježi 40 godina postojanja „Električnog orgazma”, kako i dolikuje ovako značajnom jubileju.

Čuveni bend je za tu priliku odlučio da okupi mnoge kolege i muzičare koji su ih pratili tokom svih ovih decenija.

„Uspeli smo da okupimo sve generacije muzičara na ovom slavljeničkom koncertu. Jako nam je drago što će tu biti naše drage kolege iz „YU Grupe” - Žika i Dragi Jelić, Anton iz „Partibrejkersa”, kao i Jovec iz originalne postave „Orgazma”. Tu su nam i mlađi prijatelji, koji će u jednom trenutku sa nama podeliti binu i slavljenički momenat: Bojan i Romana Slačala iz benda Artan Lili”, otkrio je Srđan Gojković Gile, frontmen rok sastava, a najavio je i još jednu važnu gošću.

„Posebno nam je drago što će sa nama te večeri biti i Duca Marković, koja će otvoriti slavljenički koncert u Kombank dvorani 9. decembra. Duca je bila prisutna baš te večeri kada je bend nastao u kafani ,,Mornar”, a posle koncerta makedonske grupe „Leb i Sol”, koji smo prethodno zajedno posetili upravo u Domu sindikata, kako se tada zvala Kombank dvorana”, dodaje Gile podsetnik kada je njihoV bend osnovan, 13. januara 1980. godine.

Bend za slavljenički koncert u Beogradu priprema i ekskluzivni repertoar na kome će se pored najvećih hitova naći i neke pjesme koje dugo nisu svirali u prestonici, ali i poseban blok pjesama posvećen kultnom albumu ,,Paket aranžman” (1981).

Pored svoje tri pjesme sa najvažnije novotalasne kompilacije ,,Krokodili dolaze”, „Zlatni papagaj” i „Vi”, Električni orgazam će prvi put u karijeri odsvirati i neke pjesme grupa „Idoli” i Šarlo akrobata”, koje su se našle na ovoj antologijskoj ploči.

Biće to jedinstvena prilika za sve muzičke ljubitelje da čuju svoje omiljene pjesme uz koje su odrastali, a koje njihovi originalni autori, nažalost, više nikada neće odsvirati.

Grupa „Električni orgazam” dobitnik je i ovogodišnje muzičke nagrade „GODUM” za najbolju rok grupu 2020. godine. Ovo značajno priznanje im je nedavno dodijelilo Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Budući da su i dalje na snazi zdravstvene preventivne mjere, posjetiocima koncerta biće neophodan digitalni zeleni sertifikati koji mogu biti u digitalnom formatu u telefonu ili odštampani na papiru.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana