Познати глумац у новој причи за магазин “Ролинг Стоун”: Адам Драјвер мрачна звијезда у успону

Agencije
Познати глумац у новој причи за магазин “Ролинг Стоун”: Адам Драјвер мрачна звијезда у успону

Глумца Адама Драјвера, режисер Мартин Скорсезе је једном описао као једног од најбољих, ако не и најбољег глумца у својој генерацији.

Обучен као међузвјездано страшило, путовао је према нечему највећем што је икад видио, да је могао да види кроз своју кацигу, која је била дио његовог лика Кајла Рена у “Звјезданим ратовима”.

За Драјвера, привилегија је што је успио, корацима из Индијане, да стигне до успјеха и рада са режисерима, чије филмове је, како је сам рекао, изнајмљивао с намјером да му дају енергију и инспирацију за оно што ради.

У издању магазина “Ролинг Стоун”, глумац се осврнуо баш на ту инспирацију, на “Ратове звијезда” и на каријеру уопште.

Окарактерисан као мрачна звијезда у успону, Драјвер је својом глумом у протеклих неколико година донио право освјежење у свијету филма.

Када је ријеч о улогама, он жели да искористи све могуће опције, и да учини све што је у његовој моћи да оживи лика који глуми. Познат као Кајло Рен у “Ратовима звијезда”, осврнуо се на моменте припрема за улогу, те на сусрет са глумцем Максом фон Сидовом. Улога у наведеном филму за њега није била

- Прва ствар коју је требало да урадим у филму је да убијем Макса фон Сидова. Имао сам свјетлосну сабљу и нисам хтио само просто да млатнем Макса. То би био крај филма за мене. Промашио сам га, али то је била тотална срећа, јер сам наслијепо нишанио - навео је Драјвер.

Прије пет година, тада, када је први пут снимао сцену за наставак “Ратова звијезда: Буђење силе”, увидио је да мора да смањи амбиције. Но, након тога, Драјвер је свакако кренуо узлазном путањом.

- Оно што је важно код глуме јесте да ништа не схватиш. Имам 35 година и још не знам ништа ни о чему - шаљиво је објаснио Драјвер, који је недавно освојио “Готам” награду за глуму у филму “Брачне приче”.

Упркос успјесима у многим филмовима, попут “The Dead don't die” и “Патерсон”, Драјвер на славу и успјех гледа са опрезом, и чека да га неки преокрет врати у реалност.

Режисер Ноа Баумбах је његов сарадник, и за Драјвера је рекао да свему што ради, додаје неку врхунску достојанственост.

- Глумци који су постали звијезде седамдесетих, Ал Паћино, Роберт де Ниро, Дастин Хофман, најбољи су глумци икада. Причу о њима често повезујем с њим - навео је Баумбах.

Адам Драјвер ће ускоро да се врати на велико платно у још једном филму из свијета “Ратова звијезда”, и то у “Успону Скајвокера” који ће премијерно бити приказан 20. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана